Au bătut palma! Liderii dreptei s-au înțeles pe funcții

După lungi dezbateri și negocieri, liderii PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns la un acord în privința viitoarei formule de guvernare.

„Președintele Senatului va aparține unui candidat USR-PLUS, președintele Camerei unui candidat PNL. În ceea ce privește Guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile: e vorba de doi vicepremieri. Guvernul va avea 18 ministere. Din ele, nouă vor fi conduse de reprezentanți PNL, șase de reprezentanți USR-PLUS și trei de reprezentanți ai UDMR”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, la finalul celor zece ore de negocieri.

Premier va fi liberalul Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. „Mulțumesc coaliției pentru încrederea acordată, sunt conștient de această responsabilitate. Mă voi implica pentru a finaliza programul de guvernare cât mai rapid”, a spus Cîțu.

PNL va gestiona Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii și Ministerul Culturii.


USR a primit portofoliile de la Justiție, Transporturi, Sănătate, Cercetare, inovare și digitalizare, Economie, Antreprenoriat și IMM. UDMR va avea Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.
„Am găsit cea mai bună soluție pentru coaliție”, a spus Dan Barna, de la USR, în vreme de Kelemen Hunor, de la UDMR, a vorbit despre „stabilitate parlamentară”.

Vizualizări: 2,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: