Miruță (USR): CE Oltenia nu trebuie sa suporte pierderile altora

Radu Miruță, deputat ales pe lista USR PLUS din Gorj, ia apărarea Complexului Energetic Oltenia, obligat de Ministerul Economiei să continue furnizarea de cărbune către Colterm, pentru ca timișorenii să nu rămână fără căldură.

"CE Oltenia nu trebuie să suporte pierderile altora, pe spinarea gorjenilor! Mă așteptam ca intervenția guvernamentală să fie pentru ca CE Oltenia să își recupereze banii pe ceea ce deja a livrat, nu să tot livreze cărbune pe promisiunile unor societăți dovedite ca rău-platnice. Printre cele mai proaste decizii politice din anii trecuți care au dus CEO în situația actuală sunt presiunile ca CEO să furnizeze cărbune unor entități care se dovediseră rău-platnice și care în mod evident se îndreptau către insolvență și faliment", a transmis Radu Miruță,  deputat.

Informația că ministrul Economiei, liberalul Virgil Popescu, a făcut intervenții la Complexul Energetic Oltenia, a apărut într-un comunicat al Prefecturii Timiș. "Ministrul Economiei purtat o discuţie cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia care au acceptat să sprijine, în continuare, Colterm, dar cu condiţia plăţii sumelor eşalonate în continuare. Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans", se arată în comunicatul dat acum câteva zile. 

Miruță critică astfel de intervenții politice: "Din cauza acestor presiuni politice, din totalul creanțelor pe care CE Oltenia le are de încasat în acest moment, o sumă uriașă, respectiv 790 milioane de lei, figurează astăzi în contabilitatea societății ca fiind "creanțe de la clienti incerți", conform Raportului Administratorilor pe 2019".

Este foarte clar că aceste societăți sunt moarte și că nu se va putea recupera decât o parte foarte mică din aceasta datorie, mai spune Miruță.

"Ce facem? Am dat cărbune, nu am primit bani pe el, CEO are nevoie de bani, Gorjul fără CEO are de suferit, dar dăm în continuare acelorași care ne sunt datori și care se îndreaptă spre insolvență? Îmi pare rău pentru timișoreni, pentru craioveni, pentru mehedințeni, zone în care fără cărbunele de la CEO oamenii ar sta în frig... dar haideți să umblam la rădăcina problemei, nu să destabilizam Gorjul! Găsiți metode să plătiți cărbunele și vă va fi dat conform contractului!", este mesajul tânărului deputat de Gorj.

Vizualizări: 2,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: