Bani doar pentru primarii PNL. „E o mită”

Partidul Social Democrat vrea să facă plângere penală miniştrilor care au avizat hotărârea aprobată joi de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari liberali.

Marcel Ciolacu, preşedintele partidului, a precizat că actul normativ va fi atacat în instanță, calificând hotărârea guvernului drept „o mită” dată primarilor liberali pentru a-l susţine în continuare pe Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al PNL.

Din Gorj au primit fonduri numai 24 de primării. Iar dintre acestea, doar trei nu sunt conduse de primari PNL. Este vorba de Bolboși, Slivilești și Săulești, dar și aici există o explicație. Edilii din Bolboși și Slivilești au susținut „pe față” candidatura liberalului Ion Iordache la Senat, omul de afaceri câștigând alegerile în aceste comune.

În total, localitățile din Gorj au primit peste 10 milioane de lei. Vezi AICI

„Guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai Partidului Naţional Liberal. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat, la fel, un HG pentru o mită electorală către administraţiile PNL. Aceasta este o mită ca primarii PNL să îl susţină în continuare de a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal. Am luat hotărârea în cadrul Consiliului Politic Naţional, alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această Hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern şi, mai mult, să facem un demers penal către miniştrii care au avizat această Hotărâre de Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, menționând că această practică „a fost aplicată” de trei ori de Guvernul Orban şi trebuie să înceteze.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: