Au confiscat azotat de amoniu, depozitat necorespunzător

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, au desfășurat ieri activități de verificare a unor societăți comerciale pe raza municipiului Târgu Jiu. În cadrul acțiunii, au indisponibilizat, de la două societăți comerciale, cantitatea de 7,738 kilograme azotat de amoniu depozitat în spații deschise, expuse în mod direct intemperiilor, nerespectând obligația de a-l depozita într-un spațiu protejat.

 

Cantitatea de azotat de amoniu indisponibilizată a fost lăsată în custodia reprezentantului legal, cu obligația de a nu o înstrăina sau distruge până la finalizarea cercetărilor.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice în locuri protejate.

În urma verificărilor efectuate, la două societăți comerciale de pe raza orașului Rovinari și comunei Bâlteni, polițiștii au identificat 55 de kilograme de produse fito-sanitare expuse la vânzare, ale căror termene de valabilitate erau expirate.

În consecință, cantitatea de produse expirată a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi depozitată în condiții corespunzătoare în incinta Oficiului Fitosanitar Târgu Jiu.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: