Spitalul Judeţean apelează la cabinetele private. Motivul!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are în plan atribuirea a două contracte de prestări servicii pentru două secţii din cadrul unităţii spitaliceşti. Este vorba despre Urologie şi Balneofizioterapie, managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, declarând că procedează astfel pentru că nu mai este timp pentru organizarea unor concursuri. În plus, cele două secţii sunt deficitare, spune conducerea, şi nu pot fi organizate gărzile.

Anunţurile se referă la atribuirea unor contracte de prestări servicii, unul din ele este pentru 66 de ore de gardă şi Ambulatoriu în cadrul secţiei de Balneofizioterapie. Celălalt este pentru activitate în spital plus gărzi şi Policlinică în cadrul secţiei Urologie. „Necesitatea achiziţionării acestor servicii rezultă din faptul că nu se pot întocmi graficele de gărzi, precum nici activitatea în Policlinică nu poate funcţiona corespunzător. De asemenea, în cadrul secţiei Urologie, unul din medicii rezidenţi pe care ne bazăm a plecat şi nu mai pot fi asigurate consultaţiile tuturor pacienţilor”, a declarat Tiberiu Tătaru, care a precizat că la Urologie a şi separat liniile de gardă şi din acest motiv au nevoie de personal.

Cât este salariul

Întrebat de costurile pe care le presupune un astfel de contract de prestări servicii, Tătaru a precizat că salariul unui medic contractat nu poate depăşi salariul unui medic angajat al spitalului. „Nu trebuie să depăşească salariul unui medic aflat la serviciu. Contractele se încheie până la 31 decembrie şi apoi vedem, poate continuăm, poate nu continuăm. Nu puteau fi scoase la concurs pentru că nu avem timp”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

„O formă de respect”

Întrebat despre respectiva situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că această variantă este legală şi poate fi interpretată şi ca o formă de respect pentru medicii care au împlinit peste 70 de ani şi nu mai pot profesa în spital. „Există această posibilitate pentru un medic care depăşeşte vârsta de 70 de ani şi legislaţia prevede încetarea contractului. Pentru o perioadă de maxim 12 luni, ei pot să încheie aceste contracte de prestări servicii. Este o formă de respect pentru cel care a profesat în condiţiile în care posturile respective sunt deficitare şi sunt cerute de şeful de secţie”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 3,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: