S-a enervat că l-a depășit cu o căruță și l-a atacat cu toporul

Un gorjean din comuna Samarinești a fost condamnat la o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Ion Crețu și-a lovit doi consăteni cu toporul, punându-le acestora viața în pericol. Soția acestuia, Atonica, a fost și ea condamnată la doi ani de închisoare pentru mărturie mincinoasă. 

Victima, Iustin Nicolae Guță, a fost lovită cu o coadă de topor. Acesta se deplasa cu o căruță, alături de un vecin. La un moment dat, pe drum, au apărut Ion și soția sa, care au refuzat să le facă loc să treacă. Ion și Iustin avuseseră în trecut un conflict. 

„Deranjat fiind de manevrele persoanei vătămate care i-a depășit cu căruța, dar și de atitudinea acesteia care a oprit la un moment dat în apropiere pentru a cere la rândul său unele explicații, inculpatul s-a apropiat brusc de persoana vătămată, care se afla în căruță și, folosindu-se de coada din lemn a unui topor pe care îl ținea de partea metalică, i-a aplicat în zona spatelui sau umărului o lovitură puternică ce a determinat astfel căderea acesteia din căruță. Partea vătămată a fost lovită în continuare de către inculpatul cu coada toporului de mai multe ori (cca. 3-5 lovituri) în zona toracică în partea stângă a capului, a umerilor sau membrelor superioare (mâna dreapta), împrejurare în care coada toporului s-a rupt. 

Din probele administrate, se reţine că martorul, care a și coborât din căruță a sesizat nemijlocit și momentul în care, întinzându-i mâna stângă pentru a-i da telefonul mobil ca să anunțe poliția, persoana vătămată a fost lovită puternic peste aceasta de același inculpat, cu toporul, împrejurare în care a suferit leziuni severe (reținute și descrise ca atare de actele medicale și medico-legale - fractură index), iar telefonul mobil i-a fost degradat“, a constatat instanța de judecată.

După puțin timp, Ion Crețu s-a întâlnit cu un vecin, căruia, de asemenea, i-a aplicat o corecție cu toporul. 

„Referitor la cel de-al doilea episod conflictual din probele administrate în cauză instanţa constată că în seara zilei de 31.07.2017, între persoana vătămată, pe de o parte, și soții Ion și Antonica Crețu și partea vătămată a izbucnit un nou conflict în timp ce aceștia se aflau în fața locuinței martorului, aspect ce este confirmat de altfel de declarațiile tuturor acestor persoane.

Se remarcă astfel că, deși martorii nu au observat direct desfășurarea celui de-al doilea conflict, aceștia au perceput zgomote ori sunete (voci, strigăte) ce le-au creat convingerea unui conflict în desfășurare, motiv pentru care de altfel se și deplasează spre respectivul loc, acolo unde au ocazia să observe pe persoana vătămată căzută, plină de sânge iar pe cei doi soți în apropierea acesteia, în picioare.

Instanţa constată nemijlocit că niciunul dintre cei doi martori nu are îndoieli cu privire la faptul că persoana vătămată a fost lovită în timpul conflictului de către inculpați, fapt pe care de altfel persoana vătămată îl și comunică explicit atunci când începe să își revină, indicând în mod ferm ca autor al leziunilor ce i-au provocat starea de inconștiență pe inculpatul Crețu Ion“, mai arată instanța de judecată.

Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: