Au cumpărat brânză şi legume cu bani falşi

Două persoane au încercat aseară să păcălească mai mulţi comercianţi din Piaţa 9 Mai plătind cu bancnote false. Unii chiar au fost păcăliţi, dar alţii au văzut că bancnotele de 100 de lei erau false şi au anunţat poliţia. Pieţarii au fost audiaţi aseară la poliţie, pentru a da detalii despre cei doi utilizatori de bani falşi.

Modul de operare al celor doi ţepari era unul cât se poate de simplu. Mergeau la tarabe şi cereau comercianţilor diferite produse. Atunci când trebuiau să plătească scoteau o hârtie de 100 de lei. Falsă. Cel puţin cinci comercianţi au fost păcăliţi.

Iată ce a povestit aseară un martor ocular: ” Au venit la femeia asta care are taraba lângă a mea şi i-au spus să-i pună o bucată de brânză. Le-a cântărit brânza şi costa în jur de 10-20 de lei. I-a dat o hârtie de 100 de lei şi femeia le-a dat restul. Nu au plecat imediat. S-au mai uitat pe la tarabele de aici şi au venit şi la mine. M-au rugat să le pun tot o bucată de brânză şi când să-mi dea banii le-am spus că nu-i iau că sunt falşi, atunci au lăsat brânza şi au plecat. Eu am mai luat o dată ţeapă cu bani din ăia falşi într-un târg săptămânal”.

Femeia păcălită a fost ieri la audieri la poliţie. Bancnota falsă era mai aspră, mai groasă şi de altă culoare decât una normală.

Anchetatorii, rezervaţi în declaraţii

Surse oficiale din cadrul Poliţiei Comunitare au confirmat cele spuse de femeile din piaţă. ”Într-adevăr, femeile s-au dus la un poliţist comunitar, i-au spus ce au păţit, iar acesta a alertat poliţia. Mai multe informaţii nu pot să vă dau pentru că poliţia a intrat pe fir şi ei ştiu mai multe”.

Şi sursele din cadrul anchetatorilor rămân rezervate în a face declaraţii pentru că cercetarea este în curs. „Da este adevărat. Se pare că pe piaţa din Târgu-Jiu au fost plasate mai multe bancnote de 100 de lei care par a fi false. Se iau declaraţii şi am demarat o anchetă în acest caz. Reprezentanţii băncii pot să ne spună cu exactitate dacă bancnotele sunt sau nu false. Mai multe informaţii nu vă putem oferi”.

Ţinta celor doi ţepari au fost femeile în vârstă care comercializau legume, fructe, zarzavaturi şi produse lactate.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: