Incendiu în gospodăria lui Nicolae Mischie din Teleşti

Pompierii au fost solicitaţi aseară să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Teleşti. Flăcările au cuprins grajdul de animale şi un depozit unde proprietarul avea materiale de construcţii pentru casă. Flăcările au izbucnit în condiţii suspecte, de aceea pompierii împreună cu poliţiştii de la Criminalistică încearcă să stabilească cauzele şi împrejurările care au dus la producerea incendiului.

Nicolae Mischie este proprietarul anexei care a luat foc. Bărbatul lucrează ca şofer pe microbuzul şcolii din comuna Teleşti  şi toată vara a muncit din greu să-şi strângă materialele de construcţii pentru casă. Într-o fracţiune de secundă agoniseala lui s-a făcut scrum. Un incendiu a cuprins anexa gospodărească în care Nicolae Mischie avea depozitate materialele de construcţii şi animale, pe care din fericire a reuşit să le salveze cu ajutorul vecinilor. El nu ştie de la ce a pornit focul, pentru că acolo nu avea nicio sursă de electricitate. ”Nu ştiu de la ce a pornit incendiul. Un vecin a făcut focul în curte şi e posibil să fi sărit vreo scânteie, deşi e distanţa cam mare. Cred că cineva a pus foc intenţionat, că altfel nu-mi explic cum de s-a pornit focul aşa dintr-o dată. Noi eram la masă şi au venit vecinii care au văzut la noi flăcările. Pe uliţa asta nu e nici lumină. Acolo în anexă nici curent nu aveam. A ars aproape tot”.

Este vorba de o mână criminală

Oamenii din sat sunt siguri că este vorba de o mână criminală, pentru că în Teleşti frecvent izbucneşte câte un incendiu. „Sigur cineva le-a pus foc. Ei sunt oameni buni, liniştiţi. Nu se certau cu nimeni, dar mai sunt câte unii de vor să facă rău. Cineva le-a dat foc. Aici, în comuna asta mereu vin pompierii să stingă câte un incendiu. Cineva care nu are ce face şi vrea să facă rău la altul dă foc. Săptămânile trecute au ars nişte clăi, o casă, şi aşa mai departe, aşa din senin”, a spus un localnic.

Acuzaţiile sătenilor sunt întărite  şi de primarul comunei Teleşti care a venit la faţa locului chiar de la şedinţa de Consiliu să vadă ce i s-a întâmplat subalternului său.”E angajatul primăriei. E un om bun şi muncitor. Toată vara a muncit şi a alergat  să strângă materialele de construcţii. Cred că cineva i-a pus foc, că altfel nu-mi explic, că aici nu are curent electric. În comuna asta e cineva care tot provoacă incendii”, a declarat Romulus Bâldea.

Pompierii fac anchetă

Vecinii au încercat din răsputeri să stingă incendiul însă nu au reuşit. Nu au putut decât să scoată animalele din grajdul cuprins de flăcări. „Am sărit cu găleţile de apă, dar nu am putut să-l stingem. Era foc mare. Am scos repede prin foc săracele animale şi atât apoi au venit pompierii. Am făcut şi noi ce am putut, dar cu focul nu e de joacă”, a spus un vecin.

Pompierii s-au deplasat imediat la faţa locului cu două autospeciale şi au reuşit să localizeze şi să stingă incendiul, fără ca acesta să se extindă şi la locuinţă. Cauzele care au dus la producerea incendiului sunt în curs de stabilire, pentru că în acest caz a fost demarată o anchetă. „Am intervenit la stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din Comuna Teleşti. Acum împreună cu colegii de la poliţie, mai exact de la Criminalistică, încercăm să stabilim cauzele izbucnirii incendiului”, a declarat Robert Popescu, şef gardă intervenţie ISU Gorj.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: