Cămin pentru bătrâni într-o şcoală din Vladimir

O şcoală din comuna Vladimir se va transforma în centru pentru bătrâni. Investiţia a fost pusă la cale prin Grupul de Acţiune Locală Gilort. Unitatea şcolară a fost închisă din lipsă de copii. Va fi modernizată cu bani europeni şi transformată în cămin pentru vârstnici.

Primarul din Vladimir, Ion Ianăşi, a declarat că şcoala ar fi ajuns în paragină dacă nu i-ar fi schimbat destinaţia. Copii sunt tot mai puţini şi din acest motiv a fost închisă şi unitatea de învăţământ din satul Frasin. „Am implementat un proiect pe fonduri europene prin GAL Gilort pentru a reabilita şcoala din satul Frasin, cătunul Scoica, şi să-i schimbăm destinaţia într-un centru de zi pentru bătrâni. Vedem ce utilitate îi dăm după ce obţinem lucrarea. Nemaifiind copii, am zis să o reabilităm şi să nu o lăsăm în paragină”, a explicat edilul Ion Ianăşi.

În paralel, autorităţile lucrează la reabilitarea sediului primăriei şi a Căminului Cultural. „Mai lucrăm acum şi la modernizarea Căminului Cultural. Și la primărie facem lucrări de modernizare. Numai aici avem aproximativ trei miliarde de lei vechi pentru a reabilita sediul primăriei care nu a mai suferit modificări. Banii sunt din bugetul local. Investiţia era necesară pentru că acum clădirea nu arată deloc a primărie. Mai avem şi o şcoală unde facem un grup sanitar pentru că sunt WC-uri vechi de peste 30 de ani”, a mai spus primarul din Vladimir.

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: