Primarul din Turcineşti, mesaj din... cireş

Localnicii din satul Rugi au petrecut, duminică, la „Ziua Cireşului”, eveniment devenit deja o tradiţie în comuna Turcineşti. Zona este recunoscută la nivel naţional pentru producţia bogată de cireşe.

Primarul Dumitru Modrea s-a adresat celor prezenţi chiar dintr-un cireş. L-a provocat un localnic să urce pe scară. De la înălţime, edilul le-a promis oamenilor că se va implica să realizeze un depozit pentru fructele din comună. „Facem un studiu de fezabilitate în acest sens. Vom vedea cum putem obţine nişte fonduri. Ne-am dori fonduri europene. Urmărim dacă se deschide vreo axă în acest sens. Este trist că oamenii nu au unde să depoziteze cireşele. Nu avem un astfel de depozit în comună. Au ajuns bieţii oameni să le vândă cu doi, trei lei, iar intermediarii le vând dublu în pieţe”, a spus Modrea.

Aproximativ 30 de hectare sunt cultivate cu cireşi la Turcineşti. „O variantă ar fi ca oamenii să facă aici cooperative agricole. Aşa ar fi profitul mai mare”, le-a transmis Alin Petrică, directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

La eveniment a fost prezent şi primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu: „Când nu o să mai fiu primar, tot în livada de cireşi mă întorc. Sunt mândru că sunt un fiu al Rugiului”, a transmis edilul.

Galerie foto




Vizualizări: 3,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: