Au dormit în curtea şcolii ca să-şi înscrie copiii în clasa I

Situaţie neobişnuită la Colegiul „Spiru Haret“ din Târgu Jiu! Din cauza locurilor puţine alocate copiilor care încep clasa I, respectiv 50, părinţii au stat o noapte întreagă în curtea liceului, în frig, pentru a fi siguri că micuţii lor vor prinde un loc şi nu se vor face niciun fel de aranjamente. O parte dintre ei au îndurat gerul degeaba, întrucât nu au mai prins locuri.

Înscrierile au început ieri dimineaţă la ora 9 însă pentru a fi siguri că micuţii lor vor învăţa la această şcoală părinţii s-au aşezat la rând încă cu o seară înainte. Au îndurat gerul numai pentru a fi siguri că micuţii lor vor învăţa la această unitate de învăţământ, dar şi pentru a nu le lua alţi părinţi locul. „A fost soţul meu câteva ore, acum am venit eu, apoi vine iar el şi tot aşa până când ne vedem copilul înscris”, a spus Daniela Răscol, mama unui viitor şcolar.

Pentru a sta la rând la înscrieri, unii părinţi s-au învoit chiar de la serviciu. „Mi-am luat liber, mâine nu mă duc la serviciu pentru că e foarte important să îmi înscriu băiatul la această şcoală întrucât locuiesc în zonă”, a precizat Teodor Anuţa.

Aşteptarea a fost însă în zadar pentru unii părinţi. „Nu am mai prins loc, am fost al 57-lea pe listă, asta este nu avem ce face căutăm altă şcoală”, a spus Ioana Calotă din Târgu Jiu.

La Colegiul „Spiru Haret” din Târgu Jiu în clasa întâi sunt doar 50 de locuri. Directorul unităţii de învăţământ spune că în fiecare an se creează această situaţie, fiind sute de părinţi care vor să-şi înscrie copiii la această şcoală. „Nu sunt locuri, nu sunt decât 50 şi nu poate fi mărit numărul întrucât nu există spaţiu suficient“, a precizat Gheorghe Gorun, directorul Colegiului. 

Conform programei emise de către Ministerul Educaţiei, perioada înscrierilor în clasa I va debuta în luna martie. Deschiderea listei de înscrieri mai devreme nu înseamnă încălcarea legii, întrucât fiecare unitate de învăţământ îşi poate aplica propria politică, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: