Companiile miniere au anunţat ieri 2.100 de concedieri la AJOFM Gorj

După ce sindicalistul Marin Condescu s-a pupat cu ministrul Ariton în Piaţa Prefecturii, ceva pare să nu fi fost bine, dat fiind că unităţile miniere au anunţat deja peste 2000 de concedieri. Notificările cu disponibilizaţii de la fiecare unitate minieră au ajuns la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, deşi sindicaliştii au susţinut că nu vor fi restructurări! Listele au fost depuse la doar o zi de la semnarea protocolului cu Ministerul Economiei. Disponibilizările ar urma să fie făcute de la 1 martie 2011.

Listele primite de AJOFM Gorj de la Complexurile Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, dar şi de la SNLO sunt provizorii, deoarece urmează alte negocieri cu sindicatele. Cert este că disponibilizări vor fi, în ciuda spuselor sindicaliştilor. “Am primit înştiinţări de diponibilizări de la Complexul Energetic Rovinari, Turceni, Craiova şi SNLO. În total este vorba de 2.132 de persoane. De la Rovinari vor pleca 448 de persoane, de la Turceni 484, de la SNLO 920. Avem notificare şi de la complexul Craiova, deoarece aici sunt angajaţi şi gorjeni, iar vizate sunt 280 de persoane”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Astăzi are loc o noua şedinţă între sindicate şi administraţiile unităţilor miniere pentru negocieri, deoarece aceste liste de disponibilizări nu sunt definitive.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: