Au obţinut finanţare pentru panouri solare, dar au renunţat

Gorjenii sunt sceptici în privinţa programului Naţional “Casa Verde”. O parte dintre cei care au depus dosarele nu s-au mai prezentat pentru încheierea contractului, de teama că nu îşi vor primi banii înapoi. Unii nu au depus deloc dosarele, iar alţii au făcut împrumuturi la diferite instituţii pentru a achita 60 de milioane de lei pentru achitarea anticipată a lucrărilor.

Mulţi gorjeni nu au îndrăznit să obţină subvenţii pentru încălzirea locuinţei cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Beneficiarii trebuie să dispună de suma de 60 de milioane de lei, necesari pentru plata anticipată a lucrărilor. De teamă că nu îşi vor primi banii înapoi mulţi au renunţat la această oportunitate.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj susţin că sunt persoane care nu s-au mai prezentat pentru încheierea contractului, deşi dosarele le-au fost aprobate. „Trei din solicitanţi nu s-au prezentat la semnarea contractelor de finanţare. Cel mai probabil au crezut că nu îşi vor primi banii înapoi sau nu au mai dispus de resurse financiare pentru a-şi achita anticipat lucrările. Dosarele le-au expirat”, a precizat Elisabeta Juveloiu, Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Alţi gorjeni au făcut împrumuturi pentru a obţine banii necesari pentru obţinerea şi montarea panourilor solare. În această situaţie se află şi Mărioara Ursu din Târgu Jiu. „Eu cred că este un program bun şi am vrut să beneficiez şi eu de acest ajutor. Fiica mea a făcut un împrumut la CAR pentru montarea panourilor, după care îi vom recupera de la stat”, a spus Mărioara Ursu. 

La nivelul judeţului Gorj au fost aprobate 263 de dosare pentru încălzirea locuinţei cu panouri solare fotovoltaice.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: