Morega cere drepturi de autor la protocolul Condescu-Ariton

Deputatul Dan Morega e convins că înţelegerea dintre liderul sindical Marin Condescu şi ministrul economiei Ion Ariton, parafată printr-un protocol semnat luni la Târgu Jiu, are la bază problemele ridicate, de fapt, de către el. Dovada o reprezintă o interpelare, una dintre multele, pe care parlamentarul a făcut-o la sfârşitul lui 2010 şi pe care i-a adresat-o direct lui Emil Boc. E drept că premierul, prin consilierii săi, încă nu i-a dat un răspuns, dar chestiunile puse în discuţie de către Morega în demersul său par decupate din protocolul semnat de Condescu şi Ariton.

Deputatul vorbeşte în interpelarea sa despre licenţele de explorare şi exploatare pe care statul le-a scăpat de sub control, în favoarea firmelor privat şi în dezavantajul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Morega atrage atenţia şi asupra nevoii ca unităţile de stat, termocentralele şi complexurile energetice, să se aprovizioneze doar de la SNLO cu cărbune, lucru care acum a fost parafat prin protocol.

„Ce a semnat Condescu şi Ariton acum se regăseşte în interpelarea mea. Sunt propuneri pe care eu le-am făcut cu mult timp înaintea lor, sunt scrise negru pe alb şi pot fi o dovadă că mă interesează soarta gorjenilor şi a minerilor. Măcar de s-ar aplica de acum încolo pentru că în ultimii doi ani şi regia de la Severin şi complexurile de la noi din judeţ au luat cărbune nu doar de la privaţi, ci şi de la sârbi, şi acolo au avut bani să plătească. Privaţii ce utilaje au- Nişte maşini vechi! Ei, de fapt, produc lignitul din curse pontate de la SNLO şi asta i-am explicat şi premierului în interpelare, că se fac mari afaceri cu licenţele date acestor firme, în defavoarea SNLO“.

Deputatul nu s-a abţinut să nu mai facă şi alte comentarii. „Protocolul de acum este oricum în favoarea lui Condescu, care se va înfrupta în continuare vârtos din minerit, mai ales după pupătura cu Ariton din piaţa Independenţei. Păi el vorbeşte de doi ani de stat acasă cu 75%, dar nu spune că banii tot statul îi dă, că SNLO nu e a lui, banii tot de la bugetul consolidat vin. Îi pot ţine câteva lecţii pe tema asta, dacă vrea, mai ales că sunt profesor. Eu oricum doresc să remarc încă odată că punctele lor din protocol se regăsesc în interpelarea mea, interpelare la care încă mai aştept răspuns şi de aceea doresc şi o întâlnire cu premierul Emil Boc pentru a-i explica situaţia în care se află SNLO şi mineritul din Gorj, în general”, declară Morega.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: