Au fost repartizate noile locuinţe ANL din Rovinari

Administraţia locală din Rovinari a înmânat, marţi, cheile a 38 de apartamente către noii chiriaşi ai ultimului bloc ridicat în oraş de Agenţia Naţională a Locuinţei. Autorităţile speră ca în viitorul apropiat încă două astfel de blocuri să fie construite pentru tinerii şi specialiştii din oraş.

Nu mai puţin de 38 de familii au primit o locuinţă în blocul P14 din strada 22 Decembrie. Fiecare chiriaş şi-a primit cheile şi se poate muta în noua casă. „Considerăm că este o zi importantă pentru administraţia locală, dar şi pentru noii chiriaşi. Le doresc să folosească aceste apartamente cu folos, să aibă grijă de ele, pentru că, deocamdată, sunt în chirie. Nu sunt apartamente luxoase, sunt de la stat, dar reprezintă un pas important pentru viitorul acestora. Pentru mine, ca primar, cred că nu există o plăcere mai mare decât să vezi un zâmbet plin de satisfacţie pe feţele părinţilor şi copiilor, că în sfârşit au casa lor”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Autorităţile din Rovinari au mulţumit conducerii ANL pentru suportul oferit în cadrul acestui program. Primarul Robert Filip speră să obţină finanţarea necesară pentru construirea a încă două blocuri similare, cu 65 de locuinţe, unul pentru tinerii rovinăreni, iar altul destinat locuinţelor de serviciu. Locuinţele pot fi cumpărate de chiriaşi, dar numai după o perioadă de închiriere de minimum un an. Achiziţia se poate face prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul „Prima Casă” sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Vizualizări: 1,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: