Mătăsari: Termen pentru solicitarea ajutorului la încălzire

Câteva sute de cetăţeni din comuna gorjeană Mătăsari sunt aşteptaţi la sediul primăriei pentru a-şi depune dosarul în vederea obţinerii subvenţiei la încălzirea locuinţei. Pentru a beneficia de acest sprijin pe toată perioada rece, solicitanţii trebuie să depună dosarul în termen.

Cetăţenii din Mătăsari pot solicita subvenţia pentru încălzirea locuinţei cu gaze, lemne sau cărbune. Cei interesaţi să obţină acest sprijin sunt aşteptaţi la biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mătăsari. Acţiunea a început în data de 10 octombrie.

„S-a dat startul la dosarele pentru încălzirea locuinţei cu gaze, lemne şi combustibil solid. Aşteptăm cetăţenii. Limita de venit este de 615 lei pe membru de familie. Trebuie să prezinte contractul apartamentului, deci să dovedească că trăiesc în locuinţa respectivă. Dacă stau la casă, să vină cu titlul de proprietate sau să ia adeverinţă de la Registrul Agricol. Subvenţia se acordă de la 1 noiembrie până la 31 martie 2019. Pentru lemne şi cărbune, din bugetul de stat se direcţionează către primărie şi primăria face plata către beneficiar. Pentru gaze naturale se face un transfer între furnizor şi Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Elena Paicu, asistent social în cadrul Primăriei Mătăsari.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pentru încălzirea locuinţei pe toată perioada de acordare a subvenţiei, cetăţenii din Mătăsari trebuie să depună documentele necesare într-un anumit termen. Data limită de depunere nu este aceeaşi pentru toţi solicitanţii. „Documentele trebuie depuse până în data de 15 noiembrie pentru lemne şi cărbune, iar pentru gaze trebuie depuse până la 5 noiembrie, pentru că se face citirea mai devreme şi se solicită situaţia din timp. Dacă nu se încadrează, pierd luna noiembrie şi o să se beneficieze doar începând cu luna decembrie. Au venit foarte puţini cetăţeni până acum, deşi noi am făcut o campanie de informare”, a explicat Elena Paicu.

În iarna trecută, aproximativ 170 de cetăţeni din comuna Mătăsari au beneficiat de sprijin pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi cărbune, iar alţi 60 pentru încălzirea cu gaze naturale. Dosarele pot fi depuse de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: