Au INTERZIS să ceară bani pentru serbările școlare. Regulile ISJ!

Serbările din școli și grădinițe pot fi organizate doar în afara orelor de curs și fără a solicita bani de la părinți, a decis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj. Asta a dus, în primă fază, la reducerea festivităților însă între timp s-au găsit metode legale pentru a respecta cerința privind banii. Astfel, părinții plătesc diverse sume prin asociațiile de prinți.

Tot mai multe unități de învățământ din Gorj au suspendat în acest an organizarea tradiționalelor serbări de Crăciun. Printre motive, spun părinții târgujieni, se numără interdicția cadrelor didactice de a strânge bani de la părinți pentru cadourile celor mici dar și ideea că serbările ar fi devenit în timp motiv de stres pentru cei mici. Cert este că și ISJ Gorj a transmis unităților de învățământ ca serbările să aibă loc în afara orelor de curs pentru a nu afecta programul elevilor. ”Noi nu am restricționat nicidecum organizarea acestor activități extrașcolare numai că recomandarea noastră a fost să se petreacă în afara orelor de curs fără perturbarea orelor școlare. A doua precizare a fost că în școală nu se colectează fonduri pentru astfel de activități, pentru cadouri. Noi nu vrem să transformăm ultima săptămâna de școală în ”Săptămâna Altfel”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Nemulțumire

Mămicile din municipiul Târgu Jiu au fost cele care au sesizat pe rețelele de socializare că în unele grădinițe din oraș nu se mai țin serbările. ”Și eu am fetița la Mihai Eminescu și anul acesta nu vor ține serbarea, anul trecut am făcut. E rău, vor să facă pe 22 un fel de atelier tematic cu participarea părinților, pe grupe.. o tâmpenie. Fetița mea voia să-l vadă pe Moș Crăcun, dar după câte văd, alte grădinițe nu au ținut cont de ce a zis ministerul. La noi sunt ad literum”, a spus una din mămici pe rețelele de socializare. Contactată telefonic, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” din Târgu Jiu, Ileana Lastovieschi, a precizat că serbarea de Crăciun se va ține și că Moș Crăciun a ajuns la copii încă de luni dimineața. ”Se organizează serbări, ateliere de lucru la toate grupele. Luni, Moș Crăciun a trecut pe la toți copiii în grădiniță, a avut o discuție cu fiecare, le-a lăsat câteva daruri care vor fi date atunci când colegele mele au stabilite programele, deci nu sunt probleme. Noi am anunțat și ISJ că organizăm serbări”, a spus Ileana Lastovieschi.    

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: