Vezi ce meniu au pacienții Spitalului Județean de sărbători

Sărbători mai fericite pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Conducerea unității medicale le-a pregătit și în acest an meniu bogat de sărbătoare celor care vor petrece Crăciunul și Revelionul pe patul de spital. Bolnavii vor mânca tradiționalul cozonac, friptură și sarmale.

Bolnavii de pe toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor avea masă tradițională de Crăciun. Asta pentru a nu duce dorul sărbătorilor de iarnă petrecute în familie, spune conducerea unității medicale. ”Și anul acesta de sărbătorile de Crăciun nu ne dezmințim și vom oferi un meniu tradițional pacienților care sunt la comun și pot să mânânce aproape orice. În toată această perioadă Spitalul Județean a încercat să înfumusețeze viața pacienților care din motive de sănătate trebuie să petreacă sărbătorile departe de cei dragi”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital.
Bolnavii se vor putea bucura de sarmale, friptură și, bineînțeles, tradiționalul cozonac. ”Astfel avem în ziua de Crăciun sarmale cu carne tocată, friptură de pui și piure de cartofi și cozonac, pe 26 decembrie avem ciorbă de perișoare cu varză călită, friptură de pui și cozonac. Astea sunt doar o parte din meniurile pe care le avem îmbunătățite”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital.
Bucătăresele spitalului sunt cele care se ocupă de masa zilnică a pacienților. Spun că aproape în fiecare zi a anului gătesc pentru aproximativ 600 de pacienți. ”De exemplu zilele astea am gătit pentru 580 de persoane zilnic, cam asta este media. Gătim de toate, paste cu carne, varză cu carne tocată, ciorbă cu fulgi de ou sau a la grec, pulpe cu varză călită”, a spus bucătăreasa Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Pacienții care au un regim alimentar strict vor avea parte și ei de o masă bogată, dar cât se poate de sănătoasă.

Vizualizări: 292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: