Profesorii au contestat în instanţă concursurile de directori

Nici nu s-a finalizat bine concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unitățile de învățământ, că au și apărut primele contestații la Tribunalul Gorj. Nemulţumiţii speră ca instanța să le dea câștig de cauză, având în vedere că unii și-au pierdut funcția la contestații, iar alții au pierdut postul după ani de zile de când îl ocupă. Noii directori încep efectiv activitatea în 9 ianuarie 2017, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

Niculina Chițulescu, fosta directoare a Colegiului Tehnic Motru, a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar și unitatea de învățământ, nemulțumită fiind, cel mai probabil, de rezultatele obținute la concurs. Niculina Chițulescu a ocupat funcția de director la Motru mulți ani, însă a fost schimbată înainte de organizarea concursului. Cu toate acestea ea s-a înscris la proba scrisă pe care a promovat-o, dar nu cu un punctaj suficient de mare cât să o înlăture pe Adela Rușeț, actuala directoare. Nici contestația nu i-a dat câștig de cauză, așa că acum speră ca instanța de judecată să o readucă pe funcție.
O altă contestație în instanță este cea a lui Haralambie Hăinaru, profesorul care ocupase funcția de director la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Târgu Jiu în urma probei scrise și a interviului. Acesta a făcut totuși contestație la punctajul acordat la interviu, iar comisia l-a depunctat, astfel încât a pierdut funcția. Și el a dat în judecată ISJ Gorj pe 14 decembrie. Reprezentanții ISJ Gorj au spus vineri că cel mai probabil candidații își joacă ultima carte.

Ședințe publice
Până una alta, inspectoratul anunță că directorii numiți acum prin concurs vor prelua funcția la 9 ianuarie 2017. ”Vineri s-au validat rezultatele obținute de candidații la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, iar trecerea efectivă pe funcție se va produce pe 9 ianuarie. Chiar dacă până atunci se emit deciziile, efectiv noii directori își vor începe activitatea la 9 ianuarie. Tot atunci vor prelua funcția și directorii numiți cu detașare la școlile unde nu a fost niciun promovat”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. În perioada 5-9 ianuarie, ISJ Gorj are obligația de a desfășura ședințe publice, astfel încât profesorii care activau pe catedrele celor care nu mai sunt directori să rămână în continuare cu ore.

Vizualizări: 2,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: