Crăciun mai bun pentru două bătrâne din Ursați

Crăciun mai fericit pentru două bătrâne din cartierul Ursați din Târgu Jiu. Femeile locuiesc singure de zeci de ani într-o casă dărăpănată, cu doar două camere. Bătrâne și bolnave, cele două femei își duc traiul dintr-o pensie ce nu depășește 300 de lei pe lună. Primăria Târgu Jiu le-a dăruit alimente și un brăduț de Crăciun.

Ioana Cârci și mătușa ei de 90 de ani trăiesc singure la marginea cartierului Ursați, într-o sărăcie lucie. Ioana Cârci a muncit o viață de om la Confecția, însă acum, la cei 56 de ani, abia dacă poate să meargă. Cu toate astea trebuie să aibă grijă și de mătușa ei, de 90 de ani, care nu are niciun venit. Primăria Târgu Jiu le-a dăruit vineri un brăduț și câteva plase cu alimente, să aibă ce pune pe masa de Crăciun. Cele două femei mai primesc din când ajutor de la vecini. Bătrâna de 90 de ani nu poate fi scăpată din ochi nici măcar un minut, fiind și ea grav bolnavă. ”Am o pensie de 270 de lei de handicap, ea nu are niciun venit. Așa ne chinuim amândouă. Trebuie să-i cumpăr pamperşi și banii nu ne ajung niciodată. De când m-am născut tot cu ea sunt. Mama mea a murit, soțul meu a murit și el acum trei ani, nu mai am pe nimeni. Vecina ne mai aduce și nouă lemne, nu are cine. Mă rog și eu de oameni să-mi ia ce-mi trebuie, pe ea nu pot să o las singură că umblă pe la foc”, a spus Ioana Cârci.

50 de familii primesc pachete de sărbători

Autoritățile locale spun că anul acesta 50 de familii cu nevoie speciale vor primi pachete cu alimente în valoare de 168 de lei fiecare. ”Vrem ca spiritul sărbătorilor de iarnă să fie la ei acasă și cu ajutorul nostru, al comunităţii, comunitate care are grijă de familiile cu venituri reduse. Am selectat 50 de familii care primesc aceste pachete, un pachet cu o valoare de 168 de lei, total buget alocat de primărie fiind de 8.400 de lei. Sunt oameni care cu adevărat au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor”, a spus Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Pachetele împărţite de primărie familiilor nevoiaşe conţin carne de porc, tobă, cârnaţi, bomboane de pom și cozonac. La aceste familii se adaugă și câte un brăduţ de Crăciun. Tot vineri le-a mai fost distribuite pachete cu alimente și brazi de Crăciun unor familii din Preajba și Petrești.

Galerie foto


Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: