Au muncit în străinătate și vor să investească în Gorj

Se duc și muncesc ani la rând peste hotare, iar apoi vin să-și încerce norocul în afaceri în România. Este rețeta tot mai multor gorjeni care, cu banii câștigați cu greu în străinătate, și-au deschis aici o afacere. De exemplu, în comuna Cătunele sunt tineri care au riscat banii câștigați deschizându-și o afacere, iar apoi a venit pandemia.

Autoritățile locale din comuna Cătunele se bucură în momentul în care tot mai mulți tineri plecați în străinătate se întorc acasă și investesc aici banii câștigați cu greu peste hotare. ”Avem cetățeni în comună care au muncit în străinătate și cei care s-au întors spun că sunt interesați să-și dezvolte aici o mică afacere. Unii vor chiar să acceseze și fonduri europene și să contribuie și ei cu ce au strâns cât timp au fost plecați”, a precizat primarul Florinel Țuilă.

În comuna gorjeană Cătunele sunt cetățeni care au afacerile lor și care deocamdată nu au fost afectate de pandemie. ”Avem în comună service-uri auto, spălătorii, vulcanizări, restaurante, ateliere și ceilalți cetățeni care vor să investească ar merge pe același lucru. Unii au investit banii pe care i-au făcut în străinătate, alții economiile de o viață, dar toți așteaptă fondurile europene să se poată dezvolta. Mă bucur să văd cetățenii din Cătunele că aduc bani din străinătate și îi investesc aici, în țară”, a mai spus Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Vizualizări: 10,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: