Au nevoie de oameni, dar nu au pe cine angaja. Primar: Oamenii evită să meargă

Situație complicată în municipiul Motru, unde puținii investitori din oraș au anunțat că fac angajări. În ciuda anunțurilor repetate, doritorii lipsesc. Primarul recunoaște că oamenii evită să meargă. Invocă faptul că salariul este prea mic. Cosmin Morega a insistat că astfel de afaceri pot reprezenta o alternativă pentru minerit odată ce se va închide.

Cosmin Morega a explicat că sunt locuri de muncă disponibile în municipiul Motru, dar oamenii nu se îngrămădesc să meargă să le și ocupe. Cei mai mulți spun că sunt nemulțumiți de salariu. Și-ar dori bani mai mulți.

Primarul le-a dat asigurări celor care vor să deschidă o afacere în Motru că nu vor avea probleme cu forța de muncă și că astfel de afaceri, oricât de mici ar fi, reprezintă o alternativă la mineritul care e pe ducă.

„Sunt ceva locuri de muncă, dar e adevărat că oamenii evită să meargă. Nu sunt plătiți cu cât ar dori dumnealor, dar este un început. Ca o alternativă la minerit va fi dezvoltarea acestor investiții în Motru. Cel care va investi în Motru va avea și forță de muncă. Cel care va deschide ceva în zonă va găsi forță de muncă ce va migra din minerit către acești investitori cu condiția ca salariile să fie mulțumitoare, decente”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega, la Accent TV.

Vizualizări: 5,986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: