Sindicalist CE Oltenia: Milităm pentru creșteri salariale

Unul dintre cele mai mari sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia cere introducerea în salariu a unor sporuri pe care le au minerii și energeticienii. Este vorba despre Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe.

Căldărușe spune că vrea ca sporul de producție, acesta fiind de 1.000 de lei, și adaosul în valoare de 800 de lei să fie incluse în salariile angajaților companiei energetice. Totodată, sindicalistul cere și salarii mai mari.

”Vom milita pentru creșteri salariale pentru angajații din Complexul Energetic Oltenia. Punctul de vedere al administrației nu îl știm, dar am solicitat să facă o simulare în ceea ce privește introducerea anumitor sporuri în salariu. Dacă ne uităm ceea ce se întâmplă, cel puțin în sistemul bugetar, vedem că există premisele ca foarte multe sporuri din sistemul bugetar să dispară. E posibil ca, fiind o companie a statului, să ne trezim ca sporurile să fie plafonate la un anumit nivel. Este vorba despre acel spor de producție în valoare de 1000 de lei și acel adaos de 800 de lei. Nu vorbim de sporul de vechime sau de fidelitate, acestea fiind tot cu caracter permanent”, a spus Gabriel Căldărușe, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: