Au pictat în culorile drapelului României

Zeci de copii din localitatea gorjeană Arcani au pictat drapelul României de 1 Decembrie. Îmbrăcați în costume populare, prichindeii au luat pensula și au pictat în roșu, galben și albastru mai multe cănuțe.

Cea care i-a supravegheat a fost Liliana Arapu, sau tanti Leana, așa cum o știe toată localitatea. Ea este cea care duce mai departe tradiția satului românesc.

”Sunt de toate vârstele, dar vin cu drag. Cel mai mic are 7 ani, iar cel mai mare peste 50 de ani. Am zis să sărbătorim Ziua Națională a României. I-am pus să picteze cănuțe și la țesut. Este ca o relaxare, cel puțin pentru mine. Vreau să se păstreze tradiția, să nu se uite”, a spus Liliana Arapu.

Copiii sunt foarte încântați și spun că pentru ei România înseamnă foarte mult. ”Vin din Maramureș. Îmi plac astfel de activități. Am pictat cănuțe și acum mergem la țesut. Pentru mine Ziua Națională a României înseamnă o bucurie. Trebuie să facem țara mândră de noi(...) Am venit să pictez de 1 Decembrie cu culorile curcubeului”, au spus câțiva prichindei.

Galerie foto


Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: