Au plecat în vacanță, dar au ajuns la spital

Vacanța de iarnă petrecută în stațiunea montană Rânca s-a transformat pentru unii turiști într-o experiență mai puțin plăcută. Distracția pe pârtiile de schi și săniuș i-a trimis pe mulți la spital, având nevoie de îngrijiri medicale.

Neatenția și dorința de senzații tari i-au trimis de pe pârtie direct în unitățile spitalicești. Este vorba despre mai mulți turiști care au ajuns în stațiunea Rânca. Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că cei mai mulți s-au ales cu mâini și picioare rupte.

”În stațiunea Rânca au ajuns mulți turiști în ultima perioada. Este și zăpadă suficientă, iar oamenii sunt atrași de stațiune. Toate pârtiile au fost în stare bună de folosință. Am avut 6 intervenții în ultimele 3 zile, ditre care jumătate au fost mai grave și am apelat la Serviciul de Ambulanță și SMURD. Au fost transportați la spital. Avem efective suplimentare în stațiune. Încercăm să fim alături de toți oamenii și să le dăm cele mai bune sfaturi. Avem un cabinet medical deschis în Rânca, avem o ambulanță și alte mijloace de intervenție șenilate. Au fost traumatisme care necesitau control medical suplimentar sau tratament la spital. Au fost fracturi, entorse și traumatisme”, a spus Cornoiu.

Vizualizări: 2,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: