Au plecat turiștii, au rămas munți de gunoaie

Sute de saci plin de gunoaie tronează în stațiunea Rânca. Miile de turiști care au petrecut minivacanța de Revelion în zona montană a județului Gorj au lăsat în urmă munți de gunoaie. Acestea nu au mai fost ridicate de zile bune. Mulți cabanieri nici nu mai știu graficul după care este luat gunoiul pentru că, de mai bine de o săptămână, firma de salubritate nu a mai urcat în stațiune.

Pe toate străzile din Rânca, sunt sute de saci plini de deșeuri. Pentru că au fost prea multe zile libere, s-a strâns gunoi, dar firma de salubritate n-a venit să-l ridice, invocând tot zilele libere. „Am văzut munți de gunoaie și am tot sperat că vor fi ridicate în diminețile următoare. Nu s-a mai întâmplat nimic. Grămezile doar au început să crească și să devină tot mai dese. Câinii scormonesc în acești saci, îi sparg și așa gunoaiele sunt duse de vânt în pădure. Nu știu graficul de ridicare a gunoiului, dar ar trebui să fie altfel organizate lucrurile. Mai ales în această perioadă, când vin atât de mulți turiști, ar trebui să vină în zilele când se strânge mult gunoi”, a spus Radu Miruță, proprietarul unei cabane la Rânca.

Imaginea nu este deloc plăcută nici pentru turiști. „Este o stațiune foarte frumoasă, cu peisaje superbe. Nu prea dau bine aceste gunoaie. Nu avem decât să le ocolim”, a spus un turist. “Poate ar trebui întrebată firma de salubritate de ce nu a luat gunoaiele. Nu sunt de vină turiștii sau hotelierii. Nu au unde să ducă gunoaiele. Poate că nu au putut urca. Așa e la noi, ne surprinde iarna că ninge, ne surprinde faptul că se strâng gunoaie într-o stațiune unde vin mii de turiști. Tot timpul, țara asta e surprinsă de câte ceva și de-asta nu mai dăm înainte”, a fost părerea unui alt turist.

Galerie foto



Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: