Dulceață de afine fără zahăr

Ideală pentru diabetici și pentru cei care vor să mănânce sănătos, dulceaţa de afine fără zahăr este uşor de preparat. Şi nu aveţi nevoie decât de trei ingrediente printre care nu se află şi zahărul.

Dulceața de afine fără zahăr vă dă posibilitatea să vă bucuraţi de savoarea şi gustul fructelor dar este ideală şi pentru diabetici și cei care vor sa mănânce cât mai sănătos. În această perioadă în care nutriționiștii ne recomandă să folosim cât mai puțin zahăr sau deloc pentru că nu aduce nici un fel de beneficiu sănătății iar medicii ne spun că zahărul îngrașă și solicită intensiv organele interne, ne distruge dinții, provoacă probleme cardiace și hipertensiune, este binevenită o dulceaţă care nu conţine deloc zahăr cum este cea de afine.

Ingrediente: 3 kg de afine, zeama de la o lămâie şi 100 g îndulcitor natural din ștevie.

Mod de preparare: Punem fructele cu zeama de lămâie într-o oală la foc mic, amestecam usor din când în când și le lăsam așa până încep să se ridice la suprafață. Le scoatem afară şi fierbem siropul pe care l-au eliminat până se reduce la jumătate.

Adăugăm din nou fructele înăuntru şi îndulcitorul natural din ștevie și mai fierbem 15 minute. Turnăm dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate și punem la bain-marie, apoi le lăsăm până se răcesc de la sine.

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: