Au pus foc la fânar ca să fure geanta cu pensiile sătenilor

Casa poștașului din Negomir a făcut călcată de hoți miercuri spre joi noaptea, în timp ce acesta încerca să stingă focul pus de persoane necunoscute la un fânar al tatălui său. Infractorii nu au luat nimic din casa bărbatului, doar geanta în care au preconizat că ar avea banii pentru pensii. Hoții și-au luat însă o mare țeapă, asta pentru că poștașul distribuise pe zi toți bani.

Cătălin Mircea este factor poștal în comuna Negomir și totodată consilier local din partea Partidului Democrat Liberal. În această perioadă se împart pensiile, iar poștașii umblă în geantă cu sume mari de bani. Pe asta au mizat și hoții miercuri noaptea, în casa poștașului din Negomir. Ca să fie siguri că pot intra liniștiți în casă și nu sunt deranjați de nimeni, hoții au avut grijă să dea spargerea în timp ce factorul poștal se lupta cu flăcările din gospodăria tatălui. Poștașul crede că furtul a fost pus la punct de infractori. „Ei au avut un plan după care au acționat. Au dat foc mai întâi la un fânar la tatăl meu în gospodărie. Eu am plecam imediat acolo și în timpul ăsta au acționat. Am închis tot, dar au spart geamul și ușa. Au acționat acum pentru că știu că este perioada când eu împart pensiile. Sunt singur că ei au organizat totul din timp. Au știut că au timp, pentru că după ce am stins focul am stat să dau declarații la poliție”.

Poștașul norocos, hoții ghinioniști

Deși i-a fost spartă casa, poștașul se poate considera un om norocos pentru că a reușit în cursul zilei de miercuri să împartă toate pensiile. Geanta în care hoții sperau să găsească sute de milioane era plină cu plicuri goale, chitanțiere și numai suma de 1.500 de lei. „Puteau să mă nenorocească, dar eu nu țin banii după mine. Eu când iau banii pentru pensii îi împart pe toți, nu mă duc cu ei acasă. Am împărțit 200 de milioane de lei vechi miercuri. Nu am aveam bani. În geantă erau 1.500 de lei, plicuri pe care le vindem și niște chitanțiere. Au luat geanta cu totul, fără să se uite în ea. Nu au avut noroc. Paguba e mare la mine că mi-au spart geamul și ușa”, a declarat poștașul.

Poliția, pe urmele hoților

Poliția a deschis un dosar penal în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. „Noi facem cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și am demarat măsuri pentru identificarea vinovaților. Prejudiciul este de aproximativ 1.500 de le”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: