Fetiţe din Leleşti, batjocorite de „vecinul de încredere”

Caz cutremurător în comuna Lelești, unde un bărbat de 59 de ani a săvârșit acte cu caracter obscen în fața mai multor minore cu vârste cuprinse în șapte și zece ani.  Bărbatul care le putea fi bunic ademenea fetele cu dulciuri sau cu diferite sume de bani și le supunea pe acestea la perversiuni sexuale. Așa s-a întâmplat și cu ultima victimă, o minoră de șapte ani, care le-a povestit părinților prin ce a trecut, iar aceștia au anunțat imediat poliția.

Un bărbat de 59 de ani, Ion Timişeanu, a fost reţinut marţi seara de către poliţişti după ce părinţii unei fete de 7 ani au anunţat la 112 că bărbatul care se apropie de vârsta pensionării le-a batjocorit fiica. Nea Nelu, așa cum îl știau sătenii din comuna Lelești, s-a dovedit a fi un monstru. Din 2011 și până în prezent acesta a reușit să bage teroarea în patru minore din comună pe care le supunea la tot felul de lucruri cu caracter obscen, la diferite intervale de timp.

„Nenea Nelu e om de încredere”

Bunica minorei a fost cea care şi-a dat seama că se întâmplă ceva cu fetiţa, asta în condiţiile în care cu câteva luni în urmă cea mică îi spusese mamaiei că are o problemă, nimeni necrezând-o atunci.

„Fata a venit şi mi-a zis mie atunci că nenea Nelu îi bagă mâna în pantaloni şi mai departe nu vă pot spune ce zicea că se întâmplă, dar, sinceră să fiu, nu am crezut-o. I-am spus că să nu mai zică aşa ceva pentru că vecinul e om bun. I-am spus «mamaie, nenea Nelu e om de încredere, să nu mai spui că e ruşine, că nu are cum să se întâmple aşa ceva». Nu am crezut-o, domnule, pe fată atunci şi îmi pare aşa de rău. Am avut încredere în el pentru că era un vecin de treabă, nu se certa cu nimeni, ajuta la diferite situaţii, era şi cam de-o vârstă cu mine, ne ştiam de mult. Acum am văzut fata în curtea unei case părăsite de-a lui. Stătea şi plângea şi mi-a spus că nenea Nelu i-ar a chemat-o la el şi i-a băgat mâna la pantaloni”, povesteşte bunica fetei.

Marcată de cele întâmplate şi supărată că nu şi-a crezut nepoata de la început, femeia şi-a alertat imediat fiul, care a venit acasă cât a putut de repede de la muncă, acesta sunând la 112 şi cerând ajutorul Poliţiei. Până la sosirea primului echipaj, vestea s-a răspândit repede prin sat şi imediat s-a aflat că nenea Nelu îşi făcea de cap şi cu alte trei fetiţe ale unor vecini.

Victimele au tăcut de teama bătăii

Așa a aflat poliția de ce făcea Nea Nelu și a extins cercetările. S-a stabilit că minora care l-a dat pe mâna oamenilor legii nu este singura victimă, însă restul minorelor s-au temut să vorbească. „Eu am două fetițe de 9 și 10 ani. Au recunoscut mai greu, că le-a fost frică să nu le bat.  Au explicat la poliție și apoi mi-au spus și mie. Fata a mare care are 10 ani mi-a spus că le promitea bani, dar nu i-a dat nimic, le mângâia, le băga mâna în chiloței și apoi le lua mâna și le-o punea pe penis. Toată noaptea am fost la poliție să depun plângere”.

Bărbatul a fost prezentat ieri la procuror pentru audieri şi apoi la instanţă pentru a fi emis mandat de arestare preventivă pe numele său pentru o perioadă de 29 de zile. Suspectul nu a avut prea multe lucruri de comentat, spunând că a fost luat de poliţişti pentru a fi cercetat. Anchetatorii au comunicat că individul este acuzat de corupţie sexuală, o faptă care îi poate aduce câţiva ani de puşcărie, dacă va fi găsit vinovat.

PRECEDENT

Cazul de la Leleşti aminteşte de cel de anul trecut al juristului Daniel Vâlceanu, condamnat în cele din urmă la doi ani cu executare pentru că se masturba după ce vedea minore în scările de bloc. Individul este însă de negăsit, plecând probabil în străinătate şi, ca urmare, el nu se află după gratii nici în momentul de faţă, la o lună după arestarea preventivă fiind lăsat în libertate.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: