Cumnatul vicelui Florescu, accidentat mortal la Mătăsari

Doliu în familia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ciprian Florescu, după ce un cumnat al său, în vârstă de 34 de ani, a fost omorât ieri în urma unui accident cumplit produs pe raza comunei Mătăsari. Bărbatul este fratele soţiei politicianului, acesta fiind lovit în zona capului de trapa laterală a unui autobuz. Piesa metalică respectivă s-a deschis în timp ce maşina era în mers, victima neavând nicio şansă să supravieţuiască.

Accidentul a avut loc pe raza satului Brădet, acolo unde locuiesc socrii lui Ciprian Florescu şi cumnatul acestuia, cu familia sa. Tânărul mergea pe marginea drumului în momentul în care autobuzul a venit din spate şi l-a izbit cu trapa deschisă la fel ca un avion cu aripa la decolare. Rudele celui decedat, tatăl acestuia, în special, a fost la un pas de a-l linşa pe şoferul autobuzului şi pe un reprezentant al firmei la care lucra acesta, bărbatul fiind supărat nu doar pentru că îi murise fiul, ci şi pentru că, la un moment dat, i s-a părut că unul dintre martori ar fi convins să declare altceva decât ceea ce ştia. Munca de convingere o ducea un reprezentant de la firma de transport, care îi spunea martorului să fie atent ce spune pentru că la mijloc e vorba de moartea unui om şi de soarta altuia, a şoferului care a comis accidentul. „Nu veniţi cu intimidări! Tu eşti patron? Nu dai explicaţii când omori un om? Să îţi iei utilaje ca lumea”, i-a zis, printre multe înjurături, spuse la necaz, tatăl celui decedat reprezentantului firmei de transport, firmă care asigură naveta minerilor la locul de muncă în zona Mătăsari-Motru.

Mai putea fi o victimă

Şoferul implicat în accident nu a făcut nici un comentariu jurnaliştilor care l-au întrebat ce s-a întâmplat, dar poliţiştilor le-a spus că, la un moment dat, sa uitat în oglinzile retrovizoare şi a văzut capacul deschis. Era undeva la 90 de grade, ca unghi, iar accidentul îl produsese deja. Autobuzul a mai mers câteva sute de metri până când şoferul şi-a dat seama că are o problemă. S-a întors la locul nenorocirii doar pentru a recupera capacul care s-a deschis nu se ştie din ce motive. „Sunt balamale, iar jos sunt telescoape. Există o siguranţă, care, când nu e prinsă bine, permite telescoapelor să-l deschidă automat”, a explicat Cătălin Vintilă, de la firma J&R Cars SRL. Acesta a menţionat că e posibil ca de pe la vreo groapă sistemul de deschidere automată să se fi declanşat, un localnic povestind însă că, înainte cu vreo 200 de metri de locul nenorocirii şi el a fost cât pe aici să i se curme viaţa. „El venea de la Mătăsari. Avea capacul deschis şi era gata-gata să mă lovească. Mă despărţisem de doi prieteni, care tocmai treceau strada. Eu m-am pitit şi el a mers mai departe, ajungând aici, unde l-a lovit pe băiatul acesta”, a spus Gheorghe Ştefănoiu.

Precedentul, la Plopşoru

Un şofer aflat în trafic a menţionat şi el că a văzut capacul de la autobuz deschis, mirându-se de cum circula acesta. Şoferul respectiv a ajuns însă acasă înainte de a se produce nenorocirea şi nu s-a gândit că s-ar putea ajunge la un asemenea necaz. Cumnatul lui Ciprian Florescu a fost ucis pe loc, neavând nicio şansă de a mai scăpa. Echipajul medical de la Ambulanţa Gorj care a venit la faţa locului a constatat doar decesul bărbatului de 34 de ani, orice manevră de resuscitare fiind inutilă. Şoferul autobuzului s-a ales cu dosar penal şi este acuzat de ucidere din culpă. Nenorocirea de ieri aminteşte de o alta produsă acum aproape 3 ani, la Plopşoru, când o fetiţă de 11 ani a fost izbită în plin, fiind pieton pe marginea drumului, de braţul neasigurat al unei macarale. Cercetările în dosarul respectiv s-au terminat de abia anul acesta, procesul şoferului pus sub acuzare de procurori fiind în desfăşurare la Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: