I-au furat pământul fertil cu basculanta

Poate părea greu de crezut, dar un gorjean s-a trezit la propriu cu pământul furat, nu luat cu acte false sau ocupat abuziv. Dorin Ruşescu are peste o jumătate de hectar de teren arabil pe lunca Jiului, în zona Curtişoara, pe lângă fosta fermă de porci, devenită şi ea, în ultima vreme, ţinta hoţilor amatori de orice se poate fura de pe acolo.

Bărbatul a avut surpriza de a se trezi că din suprafaţa pe care o ştie în posesia sa, moştenită de la bunici, lipseşte nu o porţiune, ci un strat de sol care, în unele locuri, are şi o grosime de peste un metru şi jumătate. Terenul a fost descopertat, pe pământul rămas fără vegetaţie fiind vizibile urme ale unor buldozere şi camioane de mare tonaj.

Este evident că pământul nu a fost furat cu roaba şi lopata, mai ales că în zonă se află şi nişte staţii de balastare care vând inclusiv teren fertil celor care vor să îşi amenajeze anumite grădini. Ruşescu nu are nicio suspiciune, el depunând plângere la Poliţie şi aşteptând să vadă dacă oamenii legii îi găsesc pe făptaşi. „Este incredibil unde s-a putut ajunge în România. Nu mă gândeam niciodată că cineva îmi va lua solul fertil şi îmi va lăsa mie bolovanii pe pământul moştenit de la bunici. S-a decopertat totul aici, de parcă au vrut să îşi facă autostradă. La sfârşitul toamnei vecinul mi-a spus că au apărut nişte denivelări pe terenul meu, iar acum, în primăvară, m-a întrebat dacă am vândut cumva pământul? I-am spus că nu şi el mi-a zis că a venit cineva care a luat pe zeci de metri liniari tot ce era fertil. Am venit aici şi nu-mi venea să cred. Acum el are grâul foarte frumos, iar eu mă uit la bolovani”, a spus păgubitul, care aşteaptă ca poliţiştii să dea de urmele făptaşilor.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: