Au rămas fără dreptul de a profesa. Medicul Găvănescu, la pensie

Cele două doctorițe de la Oncologia Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nu mai au voie să-și profeseze meseria de medic pe parcursul anchetei în care sunt implicate. Mai mult decât atât, șefa secției, Mariana Găvănescu, nu se va mai întoarce în unitatea medicală, aceasta solicitând pensionarea întrucât îndeplinește condițiile impuse de lege.

Mariana Găvănescu și Iulia Fometescu nu mai pot profesa în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu până la soluționarea dosarului de corupție în care sunt cercetate. Cei doi medici oncologi sunt suspecți că ar fi fraudat bugetul pentru bolnavii de cancer. Măsura de a nu mai profesa a fost impusă de Parchetul General care anchetează cauza. Medicul Mariana Găvănescu a solicitat pensionarea. ”Doamna doctor Găvănescu și-a înaintat o cerere de pensionare, dumneaei îndeplinește condițiile de pensionare, astfel încât după efectuarea concediului de odihnă dumneaei se va pensiona”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean.

În aceste condiții, secția Oncologie va rămâne pe mâna a doar doi medici, din care unul rezident. Conducerea spitalului a solicitat în acest sens Ministerului Sănătății o derogare astfel încât doctorița rezidentă să poată profesa cu drepturi depline. ”În perioada următoare vom primi răspuns de la minister, am făcut o solicitare să vedem dacă poate aplica o derogare la legislația în vigoare astfel încât medicul rezident, ultimul an, să poată să facă și activitate efectiv de medic specialist în secția de Oncologie. Atunci, cei doi medici vor putea să asigure, cu greu, activitatea medicală pe secție”, a mai spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Medicii Mariana Găvănescu și Iulia Fometescu dar și șapte asistente medicale de pe secția Oncologie a Spitalului Județean sunt implicate într-un dosar privind internări fictive și decontări ilegale de bani din bugetul bolnavilor de cancer. Prejudiciul estimat în dosar este de 400.000 lei.

Vizualizări: 2,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: