Verdict final mai blând în dosarul „Șpagă la Coloana Infinitului”

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat hotărârea definitivă în dosarul ce îl vizează pe un agent al Penitenciarului Târgu Jiu care, de Paști, a ajuns în spatele gratiilor după ce a primit o șpagă pentru a facilita eliberarea pentru câteva zile a unui deținut din Râmnicu Vâlcea.

Șpaga a constat în bani și băuturi alcoolice și a fost dată în parcului „Coloanei Infinitului”, agentul Daniel Dăianu fiind condamnat inițial de judecătorii gorjeni la 2 ani de pușcărie după ce și-a recunoscut faptele. Acum magistrații din Bănie au decis ca executarea pedepsei să fie suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. De asemenea, el trebuie să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Un alt inculpat din dosar, Toma Dacian Sărsan primise inițial o pedeapsă cu executare de 1 an și 4 luni, el fiind cel care a dat șpaga. Acum și executarea pedepsei sale a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, timp în care trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității. Singurul care nu scapă de cătușe este deținutul care vroia permisie acasă de Paști în schimbul șpăgii oferite agentului. „Cumulează pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare aplicată inculpatului Mutu Dumitru Dan, cu restul de 976 zile, rămas neexecutat din pedeapsa de 4 ani, 9 luni şi 10 zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 864 din 25.08.2015 a Tribunalului Argeş, inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 1 an, 10 luni şi 976 zile închisoare. În baza art. 72 C.pen. deduce din pedeapsa rezultantă durata arestului preventiv, începând cu data de 29.04.2016 la 19.09.2016 precum şi perioada executată în continuare de la 19.09.2016 la zi”, se arată în decizia definitivă a judecătorilor.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: