De râsul lumii! Ce a reclamat un consilier și ce i-au răspuns procurorii

Leonida Belgher, consilier local la Alimpești, a reclamat procurorilor din Novaci o faptă pe care o consideră nelegală. Magistrații novăceni i-au și răspuns la sesizare, doar că soluția dată de aceștia nu are nicio legătură cu cele menționate de acesta în plângerea formulată. Belgher reclama un împrumut făcut de primăria Alimpești, iar procurorii vorbesc de niște lemne tăiate și sustrase.

Este vorba de o plângere depusă de Leonida Belgher în data de 18 august a.c., împotriva unei soluții date de magistrați în dosarul 386/P/2016 pe care a considerat-o nelegală și netemeinică. Era vorba despre un împrumut contractat de primăria Alimpești, în sumă de 1.2 milioane lei, pentru asfaltarea unui drum de tarla, spunând că cei de la primărie nu au explicat și consilierilor necesitarea contractării acelui credit, dar și că a fost contractat la 10 luni de la finalizarea proiectelor derulate cu fonduri europene. Belgher vorbeşte în plângere despre faptul că la reabilitarea sediului primăriei nu a fost respectat proiectul, de un proces verbal încheiat cu privire la materialele rezultate din demolarea parțială a clădirii primăriei pe care îl consideră nelegal, despre baza sportivă, spunând că primăria a cheltuit 500 mii lei pe o clădire care acum este în paragină și a cerut să fie reaudiați consilierii locali, spunând că au existat multe neconcordanțe referitoare la împrumutul contractat de primărie.
Ceea ce au scris procurorii în soluția dată în baza plângerii depuse Leonida Belgher este de tot râsul. "Prin plângerea formulată în data de 18.08.2016 petentul a solicitat infirmarea ordonanței de clasare, dispusă în dosarul penal nr.386/P/2016 (...) în plângere petentul a arătat, în esență, că soluția de clasare este netemeinică și nelegală întrucât din probele administrate în cauză ar rezulta că materialul lemnos ar fi fost tăiat și sustras de pe proprietatea persoanei vătămate", se arată în constatarea procurorilor novăceni prin care au respins plângerea ca neîntemeiată.
"Vor să mușamalizeze împrumutul de 1.2 milioane lei procurorii Dobre și Oprea de la Novaci. Probabil au pus mâna pe drept. Cum să dai o soluție de acest gen? Nu are legătură răspunsul la plângere cu ce am sesizat", a declarat Leonida Belgher. Consilierul local a spus că este hotărât să conteste ordonanța dată de procurorii din Novaci în data de 22 septembrie.

Vizualizări: 3,929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: