Condamnare cu suspendare pentru medicul Zavate

Fostul manager al spitalului din Motru, Teodor Zavate, a recunoscut în instanță acuzațiile de corupție ce i-au fost aduse de procurorii anticorupție, iar magistrații gorjeni l-au condamnat acum la închisoare cu suspendare.

Verdictul a fost dat la al doilea termen din proces, recunoașterea faptelor de către inculpat ușurând mult munca magistratului care a trebuit să stabilească vinovăția acestuia în dosarul respectiv. „ Condamnă pe inculpatul Zavate Teodor Codrin, cetăţenia română, căsătorit, fără antecedente penale, la: - 2 ani şi 6 luni (doi ani şi şase luni) închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv calitatea de manager al Spitalului municipal Motru, judeţul Gorj), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.(…)Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 3 ani”, a decis instanța de judecată.
Pe perioada celor 3 ani inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția organelor judiciare, el trebuind să anunțe orice schimbare a domiciliului sau orice deplasare mai mare de 5 zile. Verdictul de acum nu este definitiv, dar îl obligă pe fostul director la muncă în folosul comunității. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Bibliotecii judeţene “Alexandru şi Aristia Aman” Craiova sau Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri, cu sediul în Craiova, judeţul Dolj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a decis instanța. Judecătorii au menținut măsura controlului judiciar dispusă față de acesta și au confiscat suma de 1500 de euro pe care fostul manager ar fi primit-o pentru a aranja un concurs de angajare în favoarea unei candidate care, ulterior, l-a denunțat la DNA. Zavate este obligat și să plătească statului cheltuieli judiciare de 1300 de lei.

Vizualizări: 2,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: