Au rămas fără unicul poligon de antrenament din Gorj

Militarii, polițiștii și jandarmii din Gorj nu mai au unde să se antreneze cu armamentul din dotare. Singurul poligon autorizat din Gorj nu va mai putea fi folosit decât după ce vor fi gata cercetările în cazul tânărului de 22 de ani ce a fost împușcat în cap, din greșeală, de un glonț ce provenea de la poligon.

Poligonul de la Târgu-Cărbunești este singurul autorizat din județul Gorj, după ce cel care funcționa la Turcinești a fost închis în urmă cu ceva vreme. După incidentul înregistrat la începutul acestei săptămâni, nimeni nu mai poate merge acolo la antrenament. Toate tragerile au fost sistate.

La poligonul din Târgu-Cărbunești mergeau la trageri toți militarii, jandarmii și polițiștii din Gorj. “Este singurul poligon din Gorj care este funcțional la această oră. Este poligonul unde fac trageri atât cele două unități militare sau trei, câte mai sunt la această oră în Gorj, atât Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, firmele de pază și protecție, polițiile locale din județul nostru. Este în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. Faptul că au fost anunțați de fiecare dată este o procedură care se respectă. Noi suntem informați de comandantul Unității Militare, hârtia ajunge în mapa primarului, sătenii sunt anunțați prin anunțuri în extremitățile poligonului, în zona de acces”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești.

Edilul a explicat că toți localnicii sunt informați în ce zile au loc tragerile astfel încât să evite zona poligonului. “Este un drum mai accidentat și acest drum are o situație mai specială, nu este inventariat în patrimoniul cuiva pentru a putea fi reparat și modernizat. Se fac lucrări superficiale pentru a asigura accesul autovehiculelor către poligon. Deservește doar poligonul respectiv. Acest poligon cred că este omologat de anumite institute de profil în așa fel încât locul unde se află casele să fie la o distanță acceptabilă, astfel încât oamenii să nu fie puși în pericol de accidentare sau, mai rău, de moarte în propria gospodărie”, a mai spus Birău, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: