Dă jandarmii în judecată după ce a fost împușcat din greșeală

Tânărul care s-a ales cu un glonț în cap ce provenea de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești vrea să ceară daune în instanță. El are în plan să dea jandarmii în judecată și să primească despăgubiri pentru trauma suferită. A fost lovit de un glonț în cap, deși se afla la 2,5 kilometri distanță de poligonul unde se antrenau peste 100 de jandarmi. Din fericire, a scăpat cu viață și, în câteva zile, va fi externat din spitalul de la Craiova unde a fost transferat.

Constantin Vochițoiu are 22 de ani și a avut ghinionul să se afle în raza de acțiune a unui pistol-mitralieră folosit de jandarmii gorjeni ce se antrenau la poligonul de la Târgu-Cărbunești.

Tânărul era la mai bine de doi kilometri distanță de poligon când a fost secerat de glonț. S-a prăbușit chiar în curtea bisericii din Măceșu unde lucra la o groapă alături de doi prieteni. Ei au fost și cei care l-au dus imediat la spital. “Dintr-o dată, m-am trezit pe spate. N-am știut, n-am realizat nimic. Prima oară, când am ajuns la spitalul de la Târgu-Cărbunești, mi-au zis că am un glonț în cap. M-a dus unul dintre băieții cu care eram la lucrarea de la biserica din Măceșu. Eu nu am știut ce a fost cu mine până am ajuns la spital. Mă simt norocos, m-am născut a doua oară. Aș fi putut fi mort acum”, a mărturisit tânărul.

Constantin se simte de parcă s-a născut a doua oară, dar nu vrea ca lucrurile să rămână așa.  „Normal că îi voi da în judecată. Voi cere daune. Eu acum puteam să fiu mort. Am fost operat. Va mai fi o intervenție din ce am discutat cu medicii. Nu va fi ceva major, dar va fi nevoie să mai stau câteva zile internat ți după ce voi fi externat, voi face demersurile. Când ies din spital, voi merge mai departe”, a mai declarat Constantin Vochițoiu.

În câteva zile, el va fi externat din spital. Medicii susțin că starea sa este bună după intervenția chirurgicală suferită. “I s-a extras glonțul din craniu și pacientul, în acest moment, este stabil. A depășit perioada critică”, a transmis Mădălina Ispas, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului de Urgență Craiova.

Luni, peste 100 de jandarmi gorjeni au participat la tragerile de la Târgu-Cărbunești, unde s-au folosit pistoale și pistoale-mitralieră. Tragerile au fost sistate până când procurorii de la Tribunalul Militar din Timișoara, care au preluat ancheta, vor finaliza cercetările.

Vizualizări: 2,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: