Deficit de personal la cel mai mare spital din Gorj. E nevoie de zeci de specialiști

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu ar avea nevoie de 35 de medici ca activitatea să se desfășoare fără dificultăți. Pentru că Guvernul a blocat angajările în spitale, cei de la Târgu Jiu au trimis un memorandum să le fie aprobate măcar câteva angajări. 

La nivelul Spitalului Județean de Urgență, sunt peste 60 de posturi vacante.

„Există în continuare un deficit de medici. Ordonanța 34/2023 a suspendat ocuparea prin concurs a posturilor temporar vacante și a existat, la un moment dat, o solicitare din partea Ministerului Sănătății ca fiecare unitate sanitară să trimită un memorandum cu deficitul de personal, pentru a fi demarate procedurile de scoatere la concurs a posturilor. A fost trimis acel memorandum cu un număr de 66 de posturi", a spus Dumitru Vienescu, managerul unității medicale. 

Secțiile de Terapie Intensivă și Cardiologie sunt printre cele mai deficitare. "La Cardiologie, ATI, Radiologie, Medicină Internă, Boli Infecțioase, Chirurgie toracică, Psihiatrie pediatrică, Genetică medicală. Așteptăm să vedem dacă vom primi aprobare până la sfârșitul anului, pentru că avem nevoie de aceste specialități și de medici pentru a asigura liniile de gardă. De exemplu, la Boli Infecțioase, unde există doar trei medici cu specialitatea boli infecțioase, linia de gardă se asigură cu medici de la Medicină Internă. De asemenea, la secția ATI II, acolo unde este o activitate intensă, încercăm să fie organizate două linii de gardă, pentru că sunt medici care participă la operații și ar trebui să fie și un medic care să fie în activitatea de secție. Ori, acest deficit îl acoperim doar prin angajarea de medici”, a mai declarat Dumitru Vienescu, la Tele3.

Vizualizări: 1,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: