Au renunțat la cursurile de instruire, dar au primit vouchere de vacanță

Angajaţii Primăriei Scoarţa nu vor mai merge, în acest an, la niciun curs de perfecţionare aşa cum se întâmpla până acum. Salariaţii erau trimişi la mare sau la munte unde participau la cursuri. De această dată, primarul a vrut să facă economii şi să investească banii în comună. Dar, toţi funcţionarii publici au primit vouchere de vacanţă.

Primăria Scoarţa este printre puţinele din judeţul Gorj unde salariaţii au primit aceste tichete şi pot merge în vacanţă. Valoarea unui voucher este de 1.450 de lei. În schimb, în acest an, niciun angajat nu va merge la cursuri de perfecţionare aşa cum se obişnuia până recent. „Este un drept conform legii, acordat de Guvern. Nu sunt doar obligat de lege, şi omeneşte şi moral sunt de părere că trebuie să acordăm acest voucher şi în funcţie de posibilităţi. Analiza pe care am făcut-o am discutat-o cu toţi colegii. La Scoarţa, toţi salariaţii au primit voucherul de vacanţă şi norma de hrană. Le-am acordat-o, le-am spus de la capul locului că nu vor merge la niciun curs cu toate că, după lege, trebuie şi aceste cursuri de perfecţionare. Când se poate, se poate. De data aceasta, le-am spus că avem şi noi investiţii, cofinanţări de plătit. Vrem să facem şi altceva şi le-am acordat aceste vouchere”, a spus primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

Toţi cei 26 de angajaţi ai primăriei au primit tichetele de vacanţă. Mulţi le-au şi folosit pe litoral. „Suma este de 37.800 de lei. Toţi salariaţii le-au primit. Unii le-au şi folosit. Nu am fost împotriva acordării acestor vouchere, dar am venit şi cu aceste pretenţii, să ne facem datoria conform legii. Cred că au înţeles mesajul meu. Avem 26 de angajaţi, cu femeia de serviciu, cu şoferii de pe microbuze, cu şoferul de pe mijloacele de transport ai primăriei. Orice bugetar merită să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă. Eu şi viceprimarul nu primim. Noi nu avem nici normă de hrană, nici vechime, nici voucher de vacanţă, dar ne-am dorit să ajungem pe aceste funcţii”, a mai adăugat Stamatoiu. (M.M.)

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: