Au reprezentat cu cinste teatrul din Târgu Jiu la Veneția

Carnavalul de la Veneția, unul din cele mai importante evenimente cultural-artistice din Europa, a fost gazdă, în ultima săptămână, a unor reprezentații de teatru. Printre cei invitați să joace pe scena din Piața San Marco s-au numărat și actorii Teatrului Elvira Godeanu din Târgu Jiu.

Consulul general al României la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu, alături de Cristian Luca, reprezentant și coordonator al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, au participat la spectacolul susținut de actorii Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu, lăudând prestația actorilor gorjeni.

Actorii teatrului din Târgu Jiu au fost prezenți la evenimentul din orașul situat în regiunea Trieste,  printr-un proiect al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția

Actorii, care au reprezentat România dar și Târgu Jiul, la celebrul carnaval au susținut patru reprezentații, desfășurate în Piața San Marco, în zilele de 17 și 18 februarie 2023. Actorii Mădălina Ciobănuc, Adrian Șerban, Radu Constantin Tudosie, Ana Negrescu și Mihai Rădulea, au pus în scena spectacolul intitulat "Teatrul Măștilor", în regia lui Michele Modesto Casarin, asistent regie Andreea Chirițescu.

„Publicul prezent în Piața San Marco a avut ocazia de a participa la o incursiune în așa numita "Commedia dell'arte", în care istoria acestui gen dramatic nu numai venețian-italian, dar și universal în egală măsură, se traduce prin faima unor personaje precum Arlecchino, Pantalone sau Colombina. Felicitări actorilor români pentru prestația artistică deosebită, precum și celor ce au pus în scenă reprezentațiile respective într-un loc de o însemnată pondere culturală, onorând pe deplin cele afirmate odinioară de marele dramaturg român Eugen Ionescu: " Totul este limbaj în teatru, cuvintele, gesturile, recuzita. Nu exista decât cuvântul." Și, am adăuga noi, puterea acestuia în tot ceea ce cuprinde interpretare scenică de excepție și exemplu autentic de cultură națională”, se arată în cronica acestui spectacol publicată de Consulatul General al României la Trieste.

Pe pagina oficială a consulatului sunt prezentate și fotografii de la reprezentația actorilor gorjeni pe scena din celebra piață San Marco.

Galerie foto







Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: