Activităţi desfăşurate la muzeu cu ocazia Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi

Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu marchează, printr-o serie de evenimente, împlinirea a 147 de ani de la nașterea marelui sculptor gorjean.  

 

Manifestările cultural- artistice vor debuta vineri, 17 februarie și se vor încheia duminică, 19 februarie 2023. 

Astfel vineri, de la ora 17:30, se va deschide expoziţia de sculptură „Pietrele timpului” a lui Ștefan Balog, un artist plastic care a primit o înaltă distincţie de la preşedintele României, respectiv ”Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”.

În aceeaşi zi, de la ora 18:00, va avea loc spectacolul sonor „Dezleganie – Ritualul”, susținut de muzicianul Sergiu Corbu Boldor.

Sergiu Corbu Boldor are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale.  A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes etc.

Duminică, 19 februarie, evenimentele pe care Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” le găzduiește sunt realizate în parteneriat cu Centrul pentru Cercetare, Promovare și Documentare ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

Deschiderea va avea loc începând cu ora 12:00. Participanţii se vor putea bucura de prezentarea unor fotografii inedite, din colecţia lui Ion Ţârlea, de recitalul cvartetului cameral "Accente" :  Ilie Cealîcu – vioara I, Georgiana Păducel – vioara a II-a, Ilie Cetean – violă, Ovidiu Vezure – violoncel şi de lansarea romanului „Adio, Europa”, scris de Ion D. Sârbu.

De asemnena, va avea loc şi prezentarea albumului de fotografie semnat de Ionel Scăunașu, „În preajma capodoperei”, dar şi un recital de poezie, cu versuri de Valeria Mahok, susţinut de actriţa Rodica Gugu Negrescu.

Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: