Au scăzut veniturile salariaţilor din Gorj

Gorjenii câştigă mai puţini bani faţă de anul trecut. Cel puţin asta arată noile statistici ale Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, care arată că salariul mediu net la nivel de judeţ a scăzut la începutul acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă în luna mai 2013 salariul mediu net era de 1685 lei, în luna mai a anului curent a fost de 1626 lei. În timp ce pe domeniile agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit s-a înregistrat o creştere a salariului mediu net, în industrie, construcţii şi servicii s-a înregistrat o scădere.

Efectivul salariaţilor din economia judeţului Gorj, la sfârşitul lunii mai, a fost de 75.347 persoane, în creştere cu 120 persoane faţă de sfârşitul lunii precedente, respectiv cu 0,2%. Din totalul salariaţilor înregistrat la nivel naţional, efectivul judeţului Gorj reprezintă o pondere de 1.59%, ocupând astfel locul 24 în clasamentul judeţelor ordonate descrescător.

Totodată, la nivelul judeţului Gorj sunt 76.853 de pensionari. Pensia medie a acestora a fost în primul trimestrul al acestui an de 877 lei, cu 52 de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: