Au scos din tranşee obiectele foştilor ostaşi. Expoziţie!

Detectoriştii gorjeni au prezentat vineri, 7 septembrie, pentru prima dată, o parte din vestigiile pe care le-au găsit pe raza judeţului Gorj. Echipa Detecţii Gorj a organizat la căminul cultural din comuna gorjeană Băleşti o expoziţie cu piese care provin în special din Primul Război Mondial.

„Ne bucură ocazia oferită de autorităţi, să expunem aceste piese. Sunt piese originale, reale, găsite acolo, în tranşee. Noi ne imaginăm ce a fost pentru soldaţii noştri să se abată asupra lor ploaia de schije, precum cele pe care le vedeţi aici. Avem muniţie de diferite calibre, arme, obiecte personale, decoraţii şi alte piese”, a spus Valentin Cîrstea, membru al echipei Detecţii Gorj. 

Vizitatorii au putut vedea piese specifice cavaleriei, tuburi de proiectile, vechi obiecte de tăiat şi de aprindere a focului. Evenimentul a făcut parte din manifestările dedicate „Zilelor Comunei Băleşti”, ediţia a XII-a. Piesele etalate în sala de festivităţi a căminului cultural au putut fi astfel admirate de cetăţenii din Băleşti, precum şi de invitaţii lor.

La vernisaj au luat parte şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, în frunte cu inspectorul şef Augustin Malacu. De altfel, echipa Detecţii Gorj va organiza o expoziţie de acest gen şi în cadrul manifestărilor ce vor fi dedicate „Zilei Pompierilor”, ce se sărbătoreşte anual în data de 13 septembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: