Au scos în stradă 100 de maşini off-road

O sută de maşini off-road au mers, în paradă, de la Târgu Jiu până în Vulcan, în Hunedoara. Fiecare maşină de teren a avut un steag. Autoturismele au pornit de Ziua Naţională, de lângă Coloana fără Sfârşit, şi au „defilat” până la Vulcan, în judeţul Hunedoara, de unde s-au întors la Schela. Pe traseu, tinerii s-au oprit să depună coroane de flori la mai multe monumente ridicate în cinstea eroilor care şi-au jertfit viaţa pe câmpul de luptă. S-au oprit în Bumbeşti-Jiu, pe Defileul Jiului, la Vulcan şi apoi la Schela. Caravana organizată de Asociaţia „Hoinari în sălbăticie” a fost însoţită de poliţişti şi jandarmi.

Valeriu Dăianu, membru fondator al Asociaţiei „Hoinari în sălbăticie”, ne-a explicat de ce a ales această metodă inedită pentru marcarea Centenarului: „Asociaţia noastră, în fiecare an, face astfel de evenimente, şi, mai ales, că acest an are semnificaţie atât de mare pentru români şi pentru România, ne-am gândit să o marcăm într-un mod inedit şi specific iubitorilor de maşini de teren. În principiu, trebuia să defilăm după terminarea paradei oficiale, dar Consiliul Judeţean a decis să nu ne mai dea voie şi am făcut traseu 9 Mai – Victoriei - Bumbeşti-Jiu, unde am fost aşteptaţi de primarul din Bumbeşti-Jiu şi am depus coroane la monumentul din centrul oraşului, dar şi la statuia generalului Dragalina. Apoi am pornit împreună cu reprezentanţii primăriei, escortaţi de poliţie, la statuia generalului Dragalina, în Defileul Jiului, unde Ionel Cioca, reprezentantul Parcului Naţional Defileul Jiului, a ţinut o scurtă lecţie de istorie despre luptele care au avut loc acolo”.

„Mă bucur că am putut să-i văd. Sunt foarte frumoase maşinile şi mi se pare o super idee să defileze de Ziua Naţională cu aceste maşini”, a spus un trecător. „Mi se pare foarte interesant. Toate au steagurile tricolore. Este felul lor să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Cinste lor”, a spus o femeie. (M.M.)

Galerie foto



Vizualizări: 3,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: