Mii de gorjeni la paradă şi la fasolea cu cârnaţi

Parada organizată de autorităţile locale cu ocazia aniversării Centenarului a adus cu ea nu doar premiera mutării acestor manifestări la Coloana Infinitului, ci şi pe cea a numărului mare de participanţi. Oamenii au venit puhoi la paradă şi au plecat de acolo extrem de încântaţi de cele văzute. La fel de mulţi au venit apoi şi la restaurantul unde s-a oferit meniul tradiţional şi gratuit cu ocazia Zilei Naţionale.

Parada de 1 Decembrie a adus mii de oameni în parcul Coloanei Infinitului. În ciuda temperaturilor scăzute, cei mai mulţi au venit entuziasmaţi şi bucuroşi că are loc un astfel de eveniment în preajma operei lui Brâncuşi. Defilarea soldaţilor, a jandarmilor, poliţiştilor, chiar şi a salvatorilor montani şi a celor de la Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu, prezenţi cu o şenilată folosită pentru intervenţii deosebite, i-a bucurat nespus pe privitori.

Copiii şi-au desenat tricolorul pe faţă, la fel ca suporterii la meciurile de fotbal, şi s-au bucurat împreună cu părinţii sau prietenii de evenimentul de care aveau parte. „Este o zi foarte importantă şi este un prilej de mare sărbătoare. Împreună cu prietenele mele mi-am desenat steagul tricolor pe faţă tocmai pentru a sărbători un asemenea eveniment. Parada a fost deosebită şi chiar am alergat prin mulţime de la un capăt la altul pentru a vedea mai mult din ceea ce se întâmplă”, a spus una dintre tinerele prezente la paradă.

Nu au lipsit şedinţele foto, selfiurile făcute pentru reţelele de socializare, utilizatorii de Facebook având o ocazie rară pentru a imortaliza un eveniment unic. Printre cei impresionaţi însă de parada militarilor au fost chiar şi ofiţeri de armată retraşi din activitate. Asociaţia Cultul Eroilor a fost printre organizatorii ceremoniilor de la Coloana Infinitului, secretarul executiv al acesteia, locotenent colonelul în rezervă Gheorghe Buşe mărturisind că nu se aştepta ca atât de multă lume să fie prezentă. „Putem spune că, de 1 Decembrie, Dumnezeu a fost român, pentru că totul a fost perfect pentru această zi unică”, a menţionat fostul militar de carieră.

Câteva zeci de persoane nici nu au mai venit la paradă, ci au aşteptat dis-de-dimineaţă direct la uşa de la intrarea în restaurantul unde autorităţile au oferit tradiţionala fasole cu cârnaţi. „E o fasole foarte bună, un meniu extraordinar, care mie acasă nu îmi iese aşa de gustos”, a mărturisit o femeie, în timp ce un domn a confirmat şi el că a venit pentru gustul deosebit al mâncării. „Orice s-ar spune, că venim aici pentru fasole şi cârnat, să ştiţi că venim pentru gustul acestei mâncări. Orice ar face soţia mea în bucătărie nu obţine un asemenea gust şi pentru asta sunt aici”, a explicat bărbatul.

Pentru alţi meseni experienţa meniului de 1 Decembrie a fost o premieră, curiozitatea împingându-i pentru a veni aici. Bărbaţii, în mod special, au fost atraşi de vinul fiert. Pe gerul de afară, paharul de vin fiert a făcut minuni, unii poftind şi la al doilea pahar.              

Alte peste 700 de persoane cu posibilităţi financiare reduse au servit gratuit un meniu tradiţional românesc (fasole cu cârnaţi, sarmale şi varză cu cârnaţi), oferit de managerul grupului de firme Anna, Călin Lemnaru.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: