Regrete după bradul de 100.000 de euro

Bradul natural împodobit pentru prima dată în centrul municipiului Târgu Jiu, după un deceniu în care autorităţile au expus aici brazi artificiali, nu este pe placul tuturor. Iluminatul ornamental de sărbători a fost inaugurat sâmbătă seara printr-un concert susţinut de Inna în prezenţa câtorva mii de persoane.

Artista nu a fost singură pe scenă atunci când a apăsat pe butonul roşu, cel de la care s-au aprins luminiţele din tot oraşul, alături de ea fiind un elev olimpic din municipiu. Giovani Popescu a fost invitat special de către primarul Marcel Romanescu pentru a apăsa pe butonul roşu împreună cu Inna, artista făcând şi o dezvăluire cu această ocazie. Ea a menţionat că atunci când a fost sunată de primar pentru a fi invitată să cânte la Târgu Jiu era în spectacol în America, dar a acceptat cu mare drag să vină în oraşul lui Brâncuşi. A mărturisit cu această ocazie că are rude în Târgu Jiu, lucru cunoscut de puţină lume din oraş. „Acum am rude, toată piaţa e ruda mea. Dacă aş vrea să rămân aici, pun pariu că aţi vrea să mă găzduiţi, nu-i aşa?” şi-a întrebat Inna fanii, care au aprobat-o în cor.

În privinţa bradului din centrul oraşului, părerile nu au fost favorabile în totalitate acestuia. Împodobit cu globuleţe aduse de copii, pentru cei mici a devenit imediat o atracţie, mai ales că la baza lui se aflau cadouri false, nişte cutii frumos ambalate, dar şi sania lui Moş Crăciun, trasă de reni. Locul a fost repede umplut de cei dornici de fotografii pentru reţelele de socializare, copiii fiind bucuroşi de luminiţele din bradul natural. „Îmi place că e natural şi că are multe luminiţe”, a spus o fetiţă, în timp ce o mămică încerca să îşi convingă fata de faptul că nu îi poate da nici un cadou din brad pentru că sunt doar nişte cutii.

Nu au fost puţini nici cei care au dus dorul bradului de 100.000 de euro care în ultimii doi ani a fost pe prima pagină a jurnalelor din toată ţara, nu doar din plan local. „Cel de acum e natural, dar nu e unul excelent. E mai de criză. Pot să spun chiar că e urât, mi-a plăcut mai mult cel metalic, de anul trecut. Ăla a fost de 100.000 de euro şi ăsta e de 48 de milioane de lei vechi, parcă aşa am înţeles? Se vede. Nu are crengi, e şi neîmpodobit, e de criză, cum vă spuneam”, a declarat un domn.

„Faţă de ce a fost în anii trecuţi mi se pare mai slăbuţ cel de acum. Speram să fie mai bogat, aş fi vrut unul cu mai multe crengi”, a spus un alt gorjean, în timp ce o doamnă venită de la Motru a fost de o cu totul altă părere. „Cui nu-i place ce e la Târgu Jiu să vină să vadă cum e la Motru şi o să le treacă repede. Bravo primarului de la Târgu Jiu că a făcut un brad aşa frumos. La noi nu e mai nimic, că de asta am şi venit aici acum la inaugurare. E frumos şi nouă ne place”, a spus femeia, copiii săi aprobând cele spuse de ea.

Vizualizări: 1,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: