Au scos la licitație terenul sintetic din Motru

Terenul sintetic amenajat pe baza sportivă de la Motru de către clubul Pandurii Târgu Jiu a fost scos la vânzare de către firma care se ocupă de insolvența clubului de fotbal. Terenul a fost amenajat cu investiția clubului Pandurii, care a pus la dispoziție materialele necesare și utilajele, iar primăria din Motru a pus la dispoziție terenul.

Administratorul judiciar al clubului Pandurii, Consulting Company IPURL, a scos la vânzare terenul sintetic pe care clubul aflat acum în insolvență îl amenajase la Motru, în complexul sportiv din localitate, a informat sabotorii.ro. Cel mai probabil lichidatorul judiciar încearcă să recupereze banii investiți de club în acest teren, valoarea de inventar a acestuia fiind una destul de mare.

Acțiunea lichidatorului judiciar a fost contestată de municipalitatea din Motru pentru că terenul pe care s-a amenajat terenul aparține primăriei din Motru. “Aducem la cunoştinţă faptul că, prin sentinţa civilă din 23.01.2018, rămasă definitivă, pronunţată de către Judecătoria Motru în dosarul nr.##/263/2016, s-a stabilit, cu autoritate de lucru judecat, că toate construcţiile aferente Stadionului Municipal Motru, inclusiv terenul de fotbal - gazon artificial împrejmuit cu gard plasă sârmă, în speţă „Stadion sintetic Motru”, sunt proprietatea Municipiului Motru, făcând parte din domeniul public al acestuia.  Terenul de fotbal, gazon artificial, împrejmuit cu plasa de sârmă în suprafaţă de 8081 mp a fost evaluat, având o valoare de inventar de 693.887 lei, mult mai mare decât evaluarea efectuată în cadrul procedurii de insolvență (219.022 lei), cu atât mai mult cu cât acest bun figurează înregistrat în evidenţele fiscale ale Municipiului Motru conform Deciziei de impunere emisă de către Serviciul Impozite şi Taxe Locale nr. 82860 din 04.11.2021”, se arată în motivarea celor de la Primăria Motru la acest proces  în care administratorul judiciar de la Pandurii spune că investiția figurează în contabilitatea clubului Pandurii.

Terenul amenajat de clubul Pandurii a fost inaugurat în 2008 cu mare fast, la inaugurare fiind prezenți mulți foști fotbaliști ai Craiovei Maxima dar și oficiali ai FRF, printre care și președintele de atunci al federației, Mircea Sandu.

Lichidatorul judiciar de la Pandurii a publicat încă din luna iunie anunțuri referitoare la vânzarea terenului sintetic din Motru, având loc licitații în fiecare zi de vineri, până la găsirea unui cumpărător. Între timp însă Tribunalul Gorj a suspendat licitația până la judecarea cauzei.

Galerie foto




Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: