Au sunat din cârciumă să anunțe un incendiu. Ce au pățit!

Doi gorjeni aflați la o cârciumă în Târgu Jiu au sunat la 112 pentru a anunța un incendiu pe care îl vedeau prin fereastră. Situația a fost povestită pe pagina de socializare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

„Joi seară, la ora 21.45, apel pe 112: incendiu la o casă pe Bulevadul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. Datele apelantului au fost insuficiente, pentru că apelul s-a întrerupt. Într-o astfel de situaţie nu rişti, aşa că au fost alertate echipajele de intervenție şi imediat, către locul cu pricina, și-au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul, pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele opresc lângă doi trecători care se deplasau agale şi puţin legănat. Altă surpriză: unul dintre ei era chiar apelantul!", au scris reprezentanţii ISU Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.

Pompierii au povestit dialogul cu cei doi cheflii, cărora nu le-au dat numele, dar le-au zis Celentano și Firicel, după celebrele personaje din Las Fierbinți.

„Unul dintre colegii noştri: - Să trăiţi! Aţi văzut cumva un incendiu pe strada asta!
Celentano: - Normal! E mai în spate. Ca eu am sunat la pompieri!
Colegul nostru: - Ne puteţi indica mai exact locul pentru că nu se vede nimic?
Celentano: - Păi noi eram la cârciumă şi de la masă am văzut că ardea o casă.
Firicel: - Aşa e domn’ şef! L-am văzut amândoi!”.

Poliţiştii ajunși la fața locului i-au urcat pe cei doi în autospecială şi toată lumea a plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.

„Reconstituire: se așează Celentano şi cu Firicel la masă, exact în aceeaşi poziţie din care văzuseră incendiul. Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea! Pe principiul 《Bă eşti prost?》, 《Bă eşti nebun?》, Celentano şi Firicel se uitau miraţi unul la altul. (...) Acum Celentano şi Firicel trebuiau s-o dreagă cumva.

- Domn’ şef poate s-a stins!

- Aşa e domn’ şef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri şi am plecat!”.

Cei doi bărbați au fost amendați pentru apel nejustificat la numărul de urgență 112.

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: