Panică la grădiniță. Zece preșcolari bolnavi, internați

Este panică mare în rândul părinților copiilor de la grădinița nr. 3 din Târgu Jiu, după ce nu mai puțin de zece micuți au ajuns la spital cu dureri de burtă, vomă și diaree. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că cei mici au fost diagnosticați cu gastroenterocolită și rotavirus, dar și că au demarat o anchetă în acest caz.

Reprezentanții DSP Gorj spun că mare parte din copiii care s-au îmbolnăvit sunt deja acasă, fiind externați. În spital mai este internat un singur copil de la Grădinița nr.3, care a fost diagnosticat cu rotavirus. ”O echipă de inspectori s-a deplasat la unitatea respectivă. Este vorba de căminul 8 din strada11 iunie. Zece copii au fost internați în perioada 24-28 martie. Un singur copil mai este internat în spital, restul au fost externați și au mers acasă. Este vorba despre o gastroenterocolită, un singur copil internat cu rotavirus. Cauzele sunt multiple. În primul rând, igiena mâinilor, a alimentelor. Cam de aici este problema. Nu vorbim de igiena de la grădiniță, ci de igiena individuală a copiilor”, a declarat Violeta Mogoș, directorul interimar al DSP Gorj.

Părinții micuților spun că, de fapt, nu se cunoaște cauza reală pentru care copiii din această unitate se îmbolnăvesc. ”Este epidemie la copiii de la grupa mare și nu se știe de la ce. Am constat că toți, la o zi diferență, au început sa aibă aceleași reacții: dureri de cap, dureri de burtică, vomă, diaree, temperatură. După ce fiecare părinte a făcut analize la copil, nu a ieșit că ar fi nici rotavirus și nici enterocolită”, a spus un părinte.

Infecţia cu rotavirus este cea mai frecventă cauză de diaree severă la sugari şi copii mici, fiind reponsabilă de două treimi din spitalizările datorate gastroenteritelor. Boala se manifestă sub formă de gastroenterită, cu vărsături şi scaune apoase, la care se pot asocia febră şi dureri abdominale. Rotavirusul este foarte contagios și poate cauza o boală severă care necesită spitalizare cu durată de până la 6 zile.

Reprezentanții DSP Gorj spun că ancheta este în desfășurare și că luni vor prezenta concluziile verificărilor. Mai mult decât atât, spun că au dispus conducerii unității ca weeknd-ul acesta să efectueze o dezinfecție la grădiniță, cu o firmă autorizată în acest sens.

Vizualizări: 3,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: