Au venit banii pentru salariaţii UM Sadu

Cei peste 800 de salariaţi ai Uzinei Mecanice (UM) Sadu şi-au primit joi, 23 august, banii pe şomajul tehnic. Conducerea unităţii spune că a fost vorba de restanţe salariale aferente primului trimestru al anului 2018.

Salariaţii fabricii de armament de la Bumbeşti Jiu au încasat între 800 şi 1.000 de lei pentru perioada în care s-au aflat în şomaj tehnic. De altfel, angajaţii UM Sadu au muncit în perioada de şomaj tehnic, dar pe alte activităţi decât cele de zi cu zi. „Au venit banii pentru şomajul tehnic, s-au şi băgat pe card de astăzi (n.red. 23 august), în jurul orelor 11.00-12.00. În afară de comitetul de direcţie, tot personalul primeşte. Au primit banii pentru perioada ianuarie-martie, pe lunile restante, plus luna în curs, aferentă lunii iulie. Sumele diferă în funcţie de ateliere, cei mai mulţi au primit în jur de 1.000 de lei. Banii au fost bugetaţi, dar au fost nişte probleme, neînţelegeri din punct de vedere legislativ, dar care s-au lămurit între timp”, a declarat Constantin Tănăsoiu, directorul interimar al UM Sadu.

Peste 100 de salariaţi ai UM Sadu au protestat la sfârşitul lunii aprilie pentru că nu şi-au primit banii pentru zilele în care s-au aflat în şomaj tehnic în primele patru luni ale anului. Unitatea are la această dată 844 de salariaţi şi contracte ce acoperă activitatea de producţie de armament cel puţin până la sfârşitul anului.

Cea mai mare parte a salariaţilor au şi un nou lider sindical. După numirea în funcţia de director interimar a lui Constantin Tănăsoiu, preşedinţia sindicatului pe care acesta îl conducea, Sindicatul Liber al Salariaţilor UM Sadu, a fost preluată de Marius Borcan.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: